Thumbnail
Εδώ και τώρα εκλογές ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Εδώ και τώρα εκλογές ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέει πανικόβλητη η κυβέρνηση - Μόνη λύση οι εκλογές

Γιάννης Μακρυγιάννης

 

Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «ομολογία τέλους» της κυβέρνησης και απέλπιδα προσπάθεια Σαμαρά να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία

 

Ως "ομολογία τέλους" της κυβέρνησης και απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμη στην εξουσία, ερμηνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ την κίνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

 

Και ζητά, βεβαίως, εκλογές, διαμηνύοντας ότι δεν έχει τόσο σημασία η απόφαση της απονομιμοποιημένης Βουλής τώρα, αλλα η στάση της το Φεβρουάριο, όταν και θα κληθεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Η Κουμουνδούρου δεν αιφνιδιάστηκε απο την πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Σαμαράς, με δεδομένη τη γενικευμένη κοινωνική οργή των τελευταίων εβδομάδων και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης στις συζητήσεις με την τρόικα.

 

Τουναντίον, έδειξε έτοιμη να απαντήσει αμέσως, να σηκώσει ευχαρίστως το γάντι και να υποστηρίξει για μια ακόμη φορά ότι οι πολιτικές εξελίξεις καθορίζονται πλέον απο τις δικές της πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν φέρει σε αμυντική και πανικόβλητη θέση την κυβερνηση, ιδίως μετά το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

 

Συνεργάτες του προέδρου του κόμματος μιλούσαν για "κίνηση πανικού, που προδίδει τα σημάδια της κατάρρευσης υπό το βάρος της παταγώδους αποτυχίας της και της κοινωνικής κατακραυγης".

 

Εκφράζουν, δε, την αδημονία τους για την προσωπική πολιτική αντιπαράθεση που θα έχουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή, καθώς έχουν απευθύνει πολλές φορές πρόσκληση στον πρωθυπουργό να εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο, χωρίς όμως αποτέλεσμα έως τώρα.

 

«Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Σαμαράς θα έχει το κουράγιο να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το μνημονιακό καθεστώς που έχει συμφωνήσει με την κυρία Μέρκελ» λένε χαρακτηριστικά.

 

Παράλληλα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρουν ότι η κίνηση Σαμαρά, παρά τις θετικές δηλώσεις που έκανε γι' αυτή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φέρνει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!

 

"Ο κ. Βενιζέλος ήταν εκείνος που μιλούσε για κυβερνηση με προοδευτικό πρόσημο, αμφισβητώντας τη σημερινή συνεργασία του με τη ΝΔ. Τώρα, ας διευκρινίσει στη Βουλή τι εννοούσε πράγματι -και βεβαίως να πει πώς συμβιβάζεται αυτό με την ψήφο εμπιστοσύνης που θα παράσχει στον κ. Σαμαρά" σημειώνουν με νόημα.

 

Δεν ειναι λίγοι και εκείνοι που εκτιμούν ότι η κίνηση του κ. Σαμαρά, πέρα από την προφανή προσπάθεια να επιφέρει μια στοιχειώδη, έστω και επιφανειακή, συνοχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο, στοχεύει και διεθνώς: θέλει να στείλει μήνυμα, λένε, ότι εξακολουθεί να ελέγχει την κατάσταση και ότι η κυβέρνησή του παραμένει σταθερή. "Όλοι όμως αντιλαμβάνονται ότι είναι υπό προθεσμία" συμπληρώνουν.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekab_7.jpg
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας
Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο...
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας
Βίδα σε γεύμα από φοιτητική λέσχη
Βίδα σε γεύμα φοιτητή από τη φοιτητική λέσχη: Πώς συνέβη – Τι απαντά η υπεύθυνη
Τι ανακοίνωσε η υπεύθυνη μέριμνας για το απίστευτο περιστατικό στη φοιτητική λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης
Βίδα σε γεύμα φοιτητή από τη φοιτητική λέσχη: Πώς συνέβη – Τι απαντά η υπεύθυνη