Thumbnail
Δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη

«Μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτσι κι αλλιώς θα είναι ανοιχτή στις δυνάμεις που αγωνίζονται με στόχους ανατροπής της πραγματικότητας που δημιούργησαν τα μνημόνια - απ' το ΚΚΕ και τη, μέχρι σήμερα, εξωκοινοβουλευτική Αριστερά μέχρι την αριστερή σοσιαλδημοκρατία» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στη Β΄ Αθήνας.

«Μόνο σε τέτοια πλαίσια θα μπορέσει με το μικρότερο δυνατό κόστος να υπάρξει απεμπλοκή της χώρας από τα μνημόνια κι επιτυχής διαπραγμάτευση για το χρέος» τονίζει η κ. Βαλαβάνη και πάντως προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη στρατηγική των ευρύτερων δυνατών πολιτικών συμμαχιών, ώστε να μη μείνει εκτός εθνικής συστράτευσης οποιαδήποτε δύναμη που θα μπορούσε να βοηθήσει στην οικονομική και κοινωνική ανόρθωση και αναγέννηση της πατρίδας μας ξεκινώντας από ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας. Μόνο έτσι θα σταθεί η χώρα στα πόδια της».

Σε ερώτηση για το πρόγραμμα των 100 ημερών μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Βαλαβάνη τονίζει: «Δεν θα χρειαστεί ο κόσμος να περιμένει 100 μέρες. Από την πρώτη κιόλας μέρα θα μπει σε κανονική τροχιά εφαρμογής το κοστολογημένο με δικούς μας πόρους και ανεξάρτητο από την πορεία της διαπραγμάτευσης «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Αναφερόμενη στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, η κ. Βαλαβάνη σημειώνει: «Ο ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη είναι θεσμικός. Εκείνος που υπηρετεί σε αυτή τη θέση πρέπει να συμπεριφέρεται αναλόγως, ως ο επόπτης ενός κλάδου, του τραπεζικού, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και απαραίτητος για την οικονομία της οποιαδήποτε χώρας. Εμείς με αυτόν τον τρόπο θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με την ΤτΕ και τον διοικητή της. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε εάν ο ίδιος, ως φυσικό πρόσωπο, έχει την διάθεση συνεργασίας με την αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: newsbeast.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού