Thumbnail
«Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης και των πρόθυμων συμμάχων της για χειραγώγηση, παραπλάνηση και καλλιέργεια κλίματος στην κοινωνία θα πέσουν στο κενό»

Για έβδομη εβδομάδα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ την απεργία. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια διαψεύδει τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έναρξη εγγραφών πρωτοετών φοιτητών την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση αναφέρει το εξής:

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν απόφαση της ΟΔΠΤΕ για έναρξη εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από τη Δευτέρα 21/10/13.
 
Τέτοιες απεργοσπαστικές ενέργειες εντάσσονται στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διάσπασης των απεργών συναδέλφων για έξι εβδομάδες κόντρα στην αυθαιρεσία της κυβερνητικής εξουσίας.
 
Οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ συνεχίζουμε την απεργία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, το δικαίωμα στη δουλειά και το δικαίωμα στη ζωή».
 
Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καταγγέλουν την προβοκάτσια που πρόθυμα προωθούν τα ΜΜΕ θέλοντας να χτυπήσουν τον αγώνα τους. Συγκεκριμένα αναφέρουν για άλλη μια φορά κάποια πρόθυμα ΜΜΕ σπεύδουν να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσει την απεργία στα πανεπιστήμια. Διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα επιχειρούν να υπονομεύσουν τον αγώνα των απεργών, που συνεχίζεται για 6η εβδομάδα, να δημιουργήσουν σύγχυση στους φοιτητές και τις οικογένειές τους και να τους στρέψουν ενάντια στους απεργούς, που υπερασπίζονται τη δημόσια και δωρεάν Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».
 
Η πρόταση  για λειτουργία  των γραμματειών με διευρυνση του "προσωπικού ασφαλείας" δεν έγινε αποδεκτή από την Γ.Σ. των εργαζομένων. Η διαρροή ότι έγινε αποδεκτή η πρόταση έγινε από το Αθηναικό Πρακτορείο ειδήσεων
 
«Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης και των πρόθυμων συμμάχων της για χειραγώγηση, παραπλάνηση και καλλιέργεια κλίματος στην κοινωνία θα πέσουν στο κενό», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στο Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα