Thumbnail
Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΚΕ

Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ

τηλ.:210-2592163  fax: 210-2592156

e-mail: [email protected], http://www.kke.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Κ.Ο του ΚΚΕ στη Βουλή, με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών φορέων, εκπαιδευτικών και γονιών από τον χώρο της Ειδικής Αγωγής, ξεκαθαρίζοντας αρχικά ότι «Ξέρουμε το πρόβλημά σας. Φέτος ξεκινούν τα σχολεία Ειδικής Αγωγής με κλειστά σχολεία και αυτό το ζείτε με τραγικό τρόπο. Η Ειδική Αγωγή δεν μπορεί να ξεκινάει με ελλιπές προσωπικό, έλλειψη κονδυλίων, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά από και προς τα σχολεία. Είναι άμεσο το πρόβλημά σας και πρέπει να δοθεί λύση εδώ και τώρα».

          Κάθε φέτος και χειρότερα, επισήμαναν οι φορείς, συνοψίζοντας ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων τους. Άμεσο αίτημα είναι να γίνουν μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί. Ήδη γίνονται καταλήψεις στα σχολεία από γονείς. Από τα 240 παιδιά πηγαίνουν σχολείο τα 40. Οι πιστώσεις που υποσχέθηκε το υπουργείο Παιδείας είναι λιγότερες κι απ’ αυτές που χρειάζονται. Εκπαιδευτικοί χωρίς αμοιβή. Εδώ και 14 χρόνια οι απόφοιτοι των πανεπιστημιακών τμημάτων ειδικής αγωγής αναπληρώνουν κάθε χρόνο τον εαυτό τους. Όσο η εκπαίδευση αναπληρώνεται ως κάτι έκτακτο, με ΕΣΠΑ, αναπληρωτές, τόσο τα παιδιά θα είναι εκτός εκπαίδευσης. Στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση οι κωφοί δεν έχουν καν πρόσβαση, γιατί δεν υπάρχουν διερμηνείς. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση δουλεύει με το 90% να είναι αναπληρωτές, δηλαδή πρακτικά τα σχολεία είναι κλειστά. Στις δομές ΝΠΙΔ η κατάσταση είναι εξίσου άσχημη, πολλά ιδρύματα είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο, οι διοικήσεις επιβάλουν τροφεία, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι μέχρι και ένα χρόνο. Την ίδια ώρα το 3ο μνημόνιο χτυπάει τις αναπηρικές συντάξεις.

          Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισήμανε: «Χωρίς αγώνα δε θα επιλυθεί κανένα ζήτημα. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά θα το παλέψουμε. Η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Ειδικής Αγωγής δεν αφορά μόνο εσάς τους εργαζόμενους και τους γονείς. Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και αφορά όλη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια. Θα πιέσουμε στη Βουλή όσο γίνεται την κυβέρνηση, ιδιαίτερα για μόνιμες προσλήψεις, σ’ όλα τα ειδικά σχολεία, να εξοικονομηθούν κονδύλια και να μπουν σε προτεραιότητα, να παρθούν μέτρα για ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς τα σχολεία. Θα τα παλέψουμε αυτά τα ζητήματα, αλλά ο αγώνας, η ενότητα, η λαϊκή συμμαχία θα κρίνει τα πάντα. Άσχετα με το τι ψήφισε ο καθένας, τι λάθος έκανε, αυτά διορθώνονται με την ταξική πάλη και την ενότητα των εργαζομένων».

ΑΘΗΝΑ 7/10/2015                   

         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΚΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα