Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Τάσου Κουράκη, με το Συντονιστικό των Νηπιαγωγών, σήμερα Τετάρτη, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους αρμόδιους φορείς για θέματα που αφορούν την προσχολική αγωγή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύθηκε ότι προτεραιότητα της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να βρίσκουν όλα τα παιδιά «στέγη» στην προσχολική εκπαίδευση. Τόνισε πως άμεσος στόχος είναι να μην μείνει κανένα νήπιο εκτός προσχολικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, με μεσοπρόθεσμο στόχο να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την συμπερίληψη όλων των προνήπιων. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, Τάσος Κουράκης προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την καταγραφή των προβλημάτων που διέπουν την προσχολική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, θα καταγραφεί ο αριθμός των νήπιων και προνήπιων με στόχο να αποτυπωθούν και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό. Υπήρξε, επίσης, δέσμευση πως θα δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στελεχωθούν με εκπαιδευτικό προσωπικό όλα τα τμήματα ένταξης.

Στο πλαίσιο καταγραφής των προβλημάτων, συμπεριλαμβάνεται και η επανεξέταση των κτηριακών υποδομών και εγκαταστάσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία των νηπιαγωγείων και η ασφάλεια των δασκάλων και των παιδιών.

Αναφορικά με τα αναλυτικά προγράμματα της προσχολικής αγωγής, ο Αναπληρωτής Υπουργός, Τάσος Κουράκης, ανακοίνωσε πως θα επανεξεταστούν και πως θα εξασφαλιστεί η πιλοτική εφαρμογή τους. Σημείωσε, μάλιστα, πως στα αναλυτικά προγράμματα θα συμπεριληφθεί και ειδική αγωγή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του Νηπιαγωγείου, θα γίνουν προσπάθειες για την υλοποίηση του προγράμματος (μέσω ΕΣΠΑ) που θα αφορά τους σχολικούς βοηθούς (σχολικούς νοσηλευτές, τραπεζοκόμους).

Τέλος, σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς της προσχολικής αγωγής, θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα νέο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα αφορά τη λειτουργία της προσχολικής αγωγής.

Συμπλήρωσε στην Carrefour τα στοιχεία σου και κέρδισε δωροεπιταγή 200€

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
εκπαιδευτικος
Απίστευτο: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός κλειδώθηκε με τους μαθητές σε τάξη για να αξιολογηθεί! Έκαναν… άσκηση σεισμού για να τους βγάλουν
Τραγελαφικά περιστατικά σε γυμνάσιο των Χανίων
Απίστευτο: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός κλειδώθηκε με τους μαθητές σε τάξη για να αξιολογηθεί! Έκαναν… άσκηση σεισμού για να τους βγάλουν
Εφετείο
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων...
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή