Thumbnail
ΔΟΕ

Θέμα: Συνάντηση Δ.Σ. ΔΟΕ-ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για το θέμα του Πειθαρχικού Δικαίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 23/10/2014 συνάντηση των Δ.Σ.  ΔΟΕ και ΟΛΜΕ  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα του Πειθαρχικού Δικαίου. Από τη μεριά μας κάναμε σαφές από την αρχή ότι δεν προσήλθαμε για να συζητήσουμε μόνο για τη ρύθμιση που έχει δει το φως τη δημοσιότητας σε σχέση με τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας αλλά για τη συνολική αναθεώρηση του Πειθαρχικού Δικαίου.

Ο Υπουργός Παιδείας μας απάντησε ότι η συζήτηση πραγματοποιείται για όλο το φάσμα των ζητημάτων και εμείς καταθέσαμε σε ένα πρώτο επίπεδο προτάσεις για τα εξαιρετικής σημασίας θέματα:

  • Την εξειδίκευση κατά τρόπο περιοριστικό της έννοιας του πειθαρχικού παραπτώματος της χαρακτηριστικώς ανάξιας και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας, ώστε να μην μπορεί να υπαχθεί στο αδίκημα κάθε συμπεριφορά είτε αφορά στον ιδιωτικό είτε στον υπηρεσιακό βίο του υπαλλήλου.
  • Το ότι συμπεριφορές, που άπτονται του ιδιωτικού βίου του υπαλλήλου δεν μπορούν να αποτελούν πειθαρχικά παραπτώματα και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να οδηγούν σε θέση του σε αυτοδίκαιη αργία.
  • Την ανάγκη αντιμετώπισης του διαλυτικού, για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, φαινομένου της, άκριτης, παραπομπής για κάθε σοβαρή ή μη καταγγελία που γίνεται εναντίον  εκπαιδευτικών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
  • Την επιστροφή των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα πειθαρχικά συμβούλια.

Η πολιτική ηγεσία μας δήλωσε ότι θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων με τα Δ.Σ. και τις νομικές υπηρεσίες των Ομοσπονδιών ώστε να διαμορφωθεί η τελική πρόταση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Πειθαρχικού Δικαίου.

Από τη Δ.Ο.Ε.


ΔΟΕ

Αθήνα 23/10/2014
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα