Thumbnail
Στις 7 μμ στο Σύνταγμα

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αιματηρή στρατιωτική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, καλούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανώσεις και κινήσεις αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, σήμερα στις 19:00, στο Σύνταγμα. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τα γραφεία της Ε.Ε., στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Από την έναρξη της ισραηλινής φονικής επιχείρησης, πριν από 14 ημέρες, έχουν σκοτωθεί συνολικά πάνω από 600 Παλαιστίνιοι, έχουν τραυματιστεί πάνω από 4.000 ενώ 100.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Εκτάκτως θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη για την κατάσταση στη Γάζα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας. Οι πιλότοι και τα αεροσκάφη που αρκετές φορές έχουν έρθει στην Ελλάδα για ασκήσεις τα τελευταία χρόνια, αυτές τις μέρες βομβαρδίζουν σπίτια και ξεκληρίζουν οικογένειες στη Γάζα. 

Η πλήρης στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ που δηλώνουν ότι υπερασπίζονται την «αυτοάμυνα» των σιωνιστών εναντίον «των τρομοκρατών της Χαμάς»ενθαρρύνει  τους εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ να συνεχίζουν τη σφαγή. Στο πλευρό τους τάσσονται καθεστώτα όπως αυτό της Αιγύπτου, που κρατάει το πέρασμα της Ράφα κλειστό συμβάλλοντας στην ενίσχυση του αποκλεισμού της Γάζας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη έχοντας αναδείξει το κράτος τρομοκράτη σε «στρατηγικό εταίρο» και διατηρώντας άριστη συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη σε όλα τα επίπεδα. 

ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η θηριωδία του ισραηλινού στρατού συνεχίζεται στη Λωρίδα της Γάζας με συνδυασμένη, πλέον, χερσαία και εναέρια επιχείρηση, που μέσα σε τρεις μέρες διπλασίασε τους αριθμούς των νεκρών και των τραυματιών, οι περισσότεροι άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά».

«Το έγκλημα αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Οι ίσες αποστάσεις, ανάμεσα σε θύτες και θύματα, αποτελούν άλλοθι για τη συνέχιση της σφαγής» προσθέτει.

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τα κινήματα σε όλο τον κόσμο που διεκδικούν τη σύναψη εκεχειρίας, την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την οριστική επίλυση του Παλαιστινιακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, στα "σύνορα του 1967"», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συγκέντρωση καλούν επίσης:

Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο 
Σύλλογος Ιντιφάντα 
Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
 
Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων
Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής 
Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας 
Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών Ελλάδας
 
Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών Ελλάδας 
Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) 
Ένωση Μεταναστών Εργατών 
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό 
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας 
Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας 
Κοινότητα Σενεγαλέζων

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφρικανικη
Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να… μείνει: Οι λόγοι που εμφανίζεται συχνότερα – Τι εξηγεί καθηγητής του ΑΠΘ
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο στη χώρα μας, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως η παρουσία της αφρικανικής σκόνης τα τελευταία χρόνια είναι πιο έντονη
Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να… μείνει: Οι λόγοι που εμφανίζεται συχνότερα – Τι εξηγεί καθηγητής του ΑΠΘ