Thumbnail
Συντάκτης: Αντα Ψαρρά

Δουλειά έπιασαν από το πρωί οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ για να χλευάσουν (πετυχημένα κάποιες στιγμές) τη νέα κυβέρνηση.

Λογικό και αναμενόμενο μια και η φιλόξενη αυτή γωνιά του ραδιοφώνου σε φωνές όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Άδωνις Γεωργιάδης, με «άλλοθι» τον Πέτρο Τατσόπουλο, μας είχαν συνηθίσει στον καθημερινό υπερθεματισμό της «ρεαλιστικής» πολιτικής Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η «εναλλακτική» φωνή ειδικά του κ. Χιώτη που υποτίθεται ότι ήταν μετριοπαθής με τον ΣΥΡΙΖΑ αναλώθηκε στην καλύτερη περίπτωση στο «σιγά μην κάνει όσα λέει όταν αναλάβει».

Η δε αγαπημένη έκφραση του Γ. Παπαχρήστου για το «αριστερό αγόρι» ήταν το καθημερινό σλόγκαν, βαρετά επαναλαμβανόμενο, μήπως και… πιάσει. Δεν έπιασε, όπως αποδείχτηκε.

Όλα αυτά είναι θεμιτά και αναμενόμενα για τον συγκεκριμένο «έγκυρο» σταθμό.

Το δυσάρεστο είναι ότι ανάμεσα στη σαφή πολιτική τοποθέτηση και στα αστειάκια ξεγλιστρούν «αθώα» ψέματα, ανακρίβειες και προσβλητικά προσωπικά σχόλια.

Ολίγα σημερινά δείγματα:

Ψέμα 1: «Η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων θα αναστατώσει τους μαθητές και θα δώσει δουλειά στα φροντιστήρια. Ο νόμος για την εκπαίδευση είχε ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία. Οι μισοί καθηγητές συμφωνούν με την τράπεζα θεμάτων».

Αλήθεια: Στον Νόμο Διαμαντοπούλου δεν υπήρχαν οι αλλαγές που ψήφισαν πρόσφατα και με ισχνή πλειοψηφία μόνο η Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ με κατεύθυνση την ώθηση στην ιδιωτική παιδεία. Τα φροντιστήρια πανηγύρισαν με την τράπεζα θεμάτων διότι τα παιδιά από τα υποβαθμισμένα δημόσια σχολεία για να ανταγωνιστούν τα παιδιά των ακριβών ιδιωτικών θα έπρεπε να πληρώνουν διπλά φροντιστήρια. Μη μπορώντας δε οι περισσότεροι γονείς να αντεπεξέλθουν, τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να σπουδάσουν. Τόσο απλά!

Ψέμα 2: «Γιατί ο Βαρουφάκης δεν είπε απλά ότι θα επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες και είπε ότι δεν θα πάρει συμβούλους και έτσι θα εξοικονομήσει χρήματα; Για 5-6 συμβούλους δεν θα πλήρωνε φυσικά τα ίδια με αυτά που θα κοστίσουν οι καθαρίστριες»

Αλήθεια: Οι σύμβουλοι των αρεστών πρώην υπουργών της δημοσιογραφικής αυτής ομάδας είχαν, όπως προκύπτει, πάνω από 20 συμβούλους στο υπουργείο και το σύνολο των αμοιβών τους μπορεί και να ξεπερνούσε εκείνο των καθαριστριών.

Ψέμα 3: «Ο Δρίτσας είπε ότι θα διακοπεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και θα αναθεωρηθεί η σύμβαση με την Cosco».

Αλήθεια: Προφανώς και δεν είπε αυτό ο υπουργός Ναυτιλίας. Μίλησε για τη διακοπή της πλήρους ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά και επανεξέταση όρων της νέας συμφωνίας. Θυμίζουμε δε στους καλούς συναδέλφους ότι το ίδιο έχει ζητήσει και ο νέος δήμαρχος Πειραιά αλλά και όλοι οι φορείς της πόλης. Όσο για την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας ζητάει –όπως είναι φυσικό- να προστατευτούν τα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών. Οι συνάδελφοι τι ακριβώς ζητάνε;

Σεξισμός: Ο Ομπάμα είπε στον Τσίπρα να προσέχει την πρωθυπουργό της Δανίας γιατί βγάζει selfies και κινδυνεύει κι αυτός να «τιμωρηθεί» από τη γυναίκα του όπως τιμωρήθηκε και ο ίδιος.

Ασχολίαστο!

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού