Thumbnail
Για την αντιγραφή: Ζαχαρίας Καψαλάκης

Δεν ξέρω ποιος ιθύνων νους είχε την ιδέα να καταργηθεί ο «ΠΙΝΑΚΑΣ Α» στους αναπληρωτές. Ο πίνακας που φιλοξενούσε συν τοις άλλοις τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς με αναπηρίες.

Απόψε δεν θα γράψω εγώ το άρθρο, αλλά ένας συνάδελφος ΑΜΕΑ  ο οποίος μου έστειλε το παρακάτω μήνυμα:
«Πιστεύω πως γνωρίζετε ότι στην εγκύκλιο της γενικής αγωγής προβλέπεται πως άτομα με μεσογειακή αναιμία και 2 ακόμη κατηγορίες τις οποίες αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι έχουν προτεραιότητα στον πίνακα. Αυτό ωστόσο δεν συμβαίνει με άτομα τα οποία έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και τα συγκεκριμένα άτομα έμπαιναν στον πίνακα Α της ειδικής αγωγής. Με το νέο νομοσχέδιο τα άτομα αυτά μπαίνουμε κάτω και από τους συναδέλφους της ειδικής αγωγής που έχουν μηδενική προϋπηρεσία. Με λίγα λόγια εγώ που είμαι από τη … δεν έχω καμία ελπίδα να δουλέψω κοντά στο σπίτι μου και να μου προσφέρουν οι γονείς μου όσα χρειάζομαι σαν άτομο με ειδικές ανάγκες. Με καταδικάζουν είτε στην ανεργία, είτε στο να αναγκαστώ να εγκαταλείψω τη θέση σε περίπτωση που προσληφθώ μακριά από το σπίτι μου π.χ. στην Αθήνα που όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα είναι η μόνη περιοχή που θα έχω ελπίδες να δουλέψω.

Είμαι ένα παιδί που έχει κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών και αντί να με βοηθήσουν να σταθώ στα πόδια μου, μου ρίχνουν μία και με φτάνουν στον πάτο του πίνακα! Και ουσιαστικά με στέλνουν στην ανεργία και ότι άλλο συνεπάγεται αυτό για εμένα και όλα τα παιδιά σαν εμένα.
Είμαι νέος στην δουλειά αλλά τα 2 χρόνια που δούλεψα στην ειδική αγωγή αντιλήφθηκα ότι το να δίνεις βοήθεια και κίνητρα σε παιδιά με σοβαρές αναπηρίες είναι ότι πιο πολύτιμο μπορείς να κάνεις στη ζωή σου. Ειλικρινά σας γράφω αυτά τα λόγια και κλαίω πάνω στο πληκτρολόγιο αν και έχω αποδειχθεί πολύ σκληρός σαν χαρακτήρας για να μπορέσω να ξεπεράσω το πρόβλημα μου.
Αυτοί η χαρτογιακάδες που αποφασίζουν για τη ζωή μου και για τη ζωή όλων των παιδιών με τα δικά μου προβλήματα θα ήθελα να ακούσουν τα λόγια μου αυτά και να τα λάβουν υπόψη.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω το αίτημα του συλλόγου εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που κόπτονται για το καλό της ειδικής αγωγής και για το καλό των ατόμων με ειδικές ανάγκες να πεταχτούν έξω από την ειδική αγωγή και ουσιαστικά έξω από κάθε ευκαιρία εργασίας άτομα με ειδικές ανάγκες, χωρίς νωρίτερα να έχει προβλεφθεί η αποκατάσταση των ατόμων αυτών στον κλάδο τους.
Σας ευχαριστώ εκ των υστέρων και ελπίζω αυτό το μνμ μου να γίνει αρχή για την αποκατάσταση αυτής της τεράστιας αδικίας».
Εγώ τι να σχολιάσω; Αν δεν είναι εκπαιδευτικός ρατσισμός, τότε τι είναι; Πιστεύω ότι χρειάζεται ΑΜΕΣΗ συνδικαλιστική παρέμβαση για να δημιουργηθεί ξανά ο πίνακας Α και να αποκατασταθούν οι συνάδελφοί μας…

Πηγή: http://e-mesara.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;