Thumbnail
To νέο Μεσοπρόθεσμο φέρνει περισσότερη λιτότητα

Εισάγεται με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής που εμπεριέχει τον προγραμματισμό σκληρής λιτότητας σε βάθος 4ετίας ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 5 Μαΐου.

Με το νέο πρόγραμμα έρχεται η κατεδάφιση του ασφαλιστικού τοπίου, των εργασιακών σχέσεων και των υπολειμμάτων του κοινωνικού κράτους. Επίσης θα προβλέπει αλλαγές στο ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.

 

Την ίδια ώρα, η έκθεση της Κομισιόν προϊδεάζει για ένα ακόμα πακέτο 20 δις ευρώ ως το 2017, που θα γίνει συγκεκριμένο μετά τις ευρωεκλογές, και υπολογίζει το δημοσιονομικό κενό ως το 2017 στα 7,7 δις ευρώ και το χρηματοδοτικό στα 14,9 ως το 2015.

 

Σαρωτικές αλλαγές θα πλήξουν το ασφαλιστικό σύστημα και θα νομοθετηθούν μέσα στο 2014. Πλήττονται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ώστε όλοι ανεξαιρέτως εργαζόμενοι να βγαίνουν στη σύνταξη μετά το 62ο έτος. Μεγάλοι ζημιωμένοι απο το νέο σύστημα θα είναι τρίτεκνοι, δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενες μητέρες με ανήλικα παιδιά. 

 

To νέο Μεσοπρόθεσμο φέρνει περισσότερη λιτότητα

 

Προβλέπει την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τη κατεδάφιση του ασφαλιστικού και αναβάθμιση του ρόλου ΤΑΙΠΕΔ.

Ελλάδα Νέα φορολογικά βάρη, διάλυση του ασφαλιστικού, μειώσεις στις συντάξεις, απολύσεις, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποιήσεις φέρνει το νέο μεσοπρόθεσμο, που θέλει να περάσει από την Βουλή την ερχόμενη βδομάδα η κυβέρνηση, εν όψει του Eurogroup της 5ης Μαΐου.   Η έκθεση της Κομισιόν προϊδεάζει για ένα ακόμα πακέτο 20 δις ευρώ ως το 2017, που θα γίνει συγκεκριμένο μετά τις ευρωεκλογές. Η επιτροπή υπολογίζει το δημοσιονομικό κενό ως το 2017 στα 7,7 δις ευρώ και το χρηματοδοτικό στα 14,9 ως το 2015, ενώ τονίζει ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων είναι σαφής.

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση, η Κομισιόν ζητά πλήρη έλεγχο της δημόσιας περιουσίας που θα εκποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και  49.251 ακόμα λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους έως το 2016. Να σημειωθεί ότι ιδιωτικοποίησεις  όπως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αεροδρομίων, του νερού και της ενέργειας βρίσκονται στο επίκεντρο των απαιτήσεων της Κομισιόν.

 

Να κάνει το μαύρο άσπρο επιχειρεί το Υπουργείο Οικονομικών, που σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «πουθενά στην έκθεση της Κομισιόν δεν υπάρχουν 7,7 δις ευρώ νέα μέτρα, πουθενά δεν προβλέπονται νέοι φόροι ή περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

 

Ενώ η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται σε τομείς όπως η διοίκηση των εσόδων, η φορολογία, η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η δημόσια διοίκηση, η υγειονομική περίθαλψη, οι συντάξεις, η κοινωνική πρόνοια, η εκπαίδευση». Αναφέροντας μάλιστα για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις  στο φορολογικό σύστημα και στη διοίκηση των εσόδων  που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2014.

 

stokokkino.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καθηγητές μουσικής
Μουσικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου - Δείτε λεπτομερώς
Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025
Μουσικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου - Δείτε λεπτομερώς
ypaith.jpg
Τοποθέτηση σε κενές θέσεις Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης - Δείτε αναλυτικά
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τοποθέτηση σε κενές θέσεις Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης
Τοποθέτηση σε κενές θέσεις Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης - Δείτε αναλυτικά
kallitexnika_mathimata_art.jpg
Καλλιτεχνικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α' Γυμνασίου - Αναλυτικές πληροφορίες
Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025
Καλλιτεχνικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α' Γυμνασίου - Αναλυτικές πληροφορίες