Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σε ομηρία εξακολουθεί να βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα όταν καταργήθηκαν οι τομείς και ειδικότητές τους στην επαγγελματική εκπαίδευση. Από τις 22 Μάρτη 2014, έχει ήδη διακοπεί η μισθοδοσία των 85 από τους 1.799 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, χωρίς να έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη απόλυσής τους.

Μετά την αποστολή εξώδικων, το Σεπτέμβρη του 2014, από την ΟΛΜΕ στους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανενέταξαν τους εκπαιδευτικούς αυτούς στη μισθοδοσία μετά από 6 μήνες (το Νοέμβρη ή το Δεκέμβρη του 2014). Ομως, με νέο έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας, που στηρίζεται σε αντίστοιχο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διατάζει τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αφαιρέσουν ξανά τους εκπαιδευτικούς αυτούς από το μητρώο μισθοδοσίας και να απαιτήσουν την επιστροφή των αποδοχών που έχουν λάβει, πληρώνοντας επιπλέον και τον αναλογούντα φόρο. Για το ζήτημα της διακοπής της μισθοδοσίας των 85 εκπαιδευτικών, το ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα θα καταθέσουν μήνυση προς τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ερχόμενη Δευτέρα 12 Γενάρη.

Στο μεταξύ, από τους 1.799 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούνη του 2013, μόλις 174 έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις, οι υπόλοιποι βρίσκονται σε αναμονή των οριστικών πινάκων, ενώ για 200 περίπου δεν έχει εκδοθεί προκήρυξη.

rizospastis.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιασωνας
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα
Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας και συνοδηγός του οχήματος επιχείρησε με την κατάθεσή του να αποδώσει εμμέσως ευθύνες στο νεαρό οδηγό της μηχανής
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα