Thumbnail
Σκληρή ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και να ακολουθήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών κάνει το υπουργείο Παιδείας.

Δώδεκα ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, χιλιάδες καθηγητές δεν γνωρίζουν ακόμη σε ποια περιοχή αλλά και σε ποιο σχολείο θα εργαστούν καθώς ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι αποσπάσεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η Ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για το θέμα, τονίζοντας ότι «υπάρχουν σοβαρές ευθύνες από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι δεν φρόντισαν να τηρηθεί έγκαιρα το χρονοδιάγραμμα που θα εξασφάλιζε την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας όλων των υπηρεσιακών μεταβολών». Το αποτέλεσμα, προσθέτει η ΟΛΜΕ, «είναι ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουν σε ποια περιοχή θα εργαστούν και δεν μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό». Η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Ευφροσύνη Κιάου, πάντως, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, έστειλε αίτημα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας να δοθεί άδεια προκειμένου να προχωρήσουν κανονικά οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών οι οποίες έχουν παγώσει λόγω της προεκλογικής περιόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τις αποσπάσεις είναι πάνω από 4.500.

Οπως τόνισε ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νεκτάριος Κορδής, πρέπει να ξεμπλοκάρει άμεσα η διαδικασία και να δοθεί το συντομότερο δυνατό άδεια από την ειδική επιτροπή του ΣτΕ ώστε να προχωρήσουν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και εν συνεχεία να γίνουν οι τοποθετήσεις. «Αμέσως μετά, θα πρέπει να γίνει η επικαιροποίηση των κενών και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών», αναφέρει ο κ. Κορδής.

Στο θέμα των αναπληρωτών, μετά την επανέκδοση της σχετικής εγκυκλίου και της δημοσίευσής της σε ΦΕΚ -κατόπιν αιτήματος του ΣτΕ-, αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για σχεδόν 90.000 εκπαιδευτικούς. Οι νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές που θα κληθούν να καταθέσουν νέες αιτήσεις μπορούν είτε να επικαιροποιήσουν τις παλιές, είτε να υποβάλουν καινούργιες αλλάζοντας μάλιστα εάν το επιθυμούν τη σειρά προτίμησης για τις περιοχές διορισμού.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskaloi_yper_aa
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
Ένα δάσος από σηκωμένα χέρια στις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων δεκαετιών: Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
sxoleio
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»
Σοκάρει ο τραυματισμένος μαθητής: «Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε, έτρεχα να ξεφύγω»
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»