Thumbnail
Η οικονομική κρίση έχει ανατρέψει κάθε ισορροπία στις αγοραπωλησίες ακινήτων

Η οικονομική κρίση έχει ανατρέψει κάθε ισορροπία στις αγοραπωλησίες ακινήτων αλλά εξελίσσεται σε μάστιγα με χιλιάδες εξώσεις οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο.
 
Η ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας στο Νέο Ηράκλειο, με την οικογένεια που εγκατέλειψε το σπίτι της για να εγκατασταθεί στο αυτοκίνητο λόγω αδυναμίας να πληρώσει το ενοίκιο, φυσικά δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί κατά 30% οι δικαστικές αποφάσεις για εξώσεις.
 
Σύμφωνα με στοιχεία του πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών, εκτός από την αύξηση κατά 30% στις δικαστικές αποφάσεις για εξώσεις, ακόμη ένα 30% των ενοικιαστών αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του οικειοθελώς, λόγω αδυναμίας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στην αρχή της κρίσης οι ενοικιαστές εγκατέλειπαν τα μεγάλα διαμερίσματα για πιο μικρά και πιο φθηνά, σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό των εξώσεων και των αποχωρήσεων συμβαίνει από αυτά τα μικρά διαμερίσματα.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία το 90% των ενοικιαστών δεν πληρώνουν το ενοίκιο εξαιτίας της ανεργίας ή της απλήρωτης εργασίας. Το πρόβλημα είναι έντονο και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι πληρώνουν μεγάλους φόρους για την ιδιοκτησία τους, πολλές φορές βρίσκονται χρεωμένοι με απλήρωτους λογαριασμούς των ενοικιαστών και είναι δύσκολο να νοικιάσουν το διαμέρισμά τους.
 
Σύμφωνα με μεσίτες το 70% των ενοικιαστών σήμερα χρωστάει από 1 μέχρι 15 ενοίκια.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι εξώσεις δεν γίνονται μόνο σε υποβαθμισμένες περιοχές αλλά και σε περιοχές όπως η Αγία Παρασκευή, του Ζωγράφου, είναι χαρακτηριστική η περίπτωση, πρώην υπουργού της ΝΔ που ζούσε κοντά στο ξενοδοχείο Κάραβελ και εγκατέλειψε την κατοικία του μετά από δικαστική απόφαση για έξωση.

Πηγή: Ελευθεροτυπία
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...