Thumbnail
Σύλλογοι Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής

ΣΑΤΕΑ: Συμπόρευση στο δυναμικό αγώνα των συναδέλφων εκπαιδευτικών

Ζούμε την πέμπτη ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι καθηγητές συμμετέχοντας μαζικά στις κατά τόπους συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, κήρυξαν την απεργία για να αντισταθούν στις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας που ουσιαστικά τους θέτει εκτός σχολείου, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του. Μέχρι στιγμής η συμμετοχή στην απεργία έχει ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές πανελλαδικά το 90% .

Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων δείχνει τη δυναμική τους. Οι καθηγητές είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διάλυση της παιδείας και των δικαιωμάτων των ίδιων και των μαθητών τους. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος αν αναλογιστούμε τα δεδομένα της πραγματικότητας των σχολείων:

·         33% μείωση των δαπανών για την παιδεία το 2009

·         Μεγάλο αριθμό καταργήσεων – συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού  μαθητών ανά τμήμα

·         Την ουσιαστική κατάργηση των ολοήμερων σχολείων , της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης καθώς και των αθλητικών , μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων

·         Τη διάλυση της Ειδικής Αγωγής

·         Τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις σε συνδυασμό με τον αυταρχισμό που καθημερινά βιώνουν, αυξάνεται το άγχος και η ανασφάλεια

·         2.122 διαθεσιμότητες, 5.000 υποχρεωτικές μετατάξεις, 16.000 λιγότεροι αναπληρωτές

Ο κατάλογος συμπληρώνεται με τη μειωμένη θέρμανση, τον υποσιτισμό πολλών μαθητών και το πρόσφατα θεσπισμένο καθεστώς μαθητείας στο ‘νέο λύκειο’. Αυτά τα ζητήματα δεν αποτελούν πρόβλημα μόνο των δασκάλων και καθηγητών αλλά της κοινωνίας στην οποία συμβαίνουν και πρέπει να απαντηθούν. Μπροστά στην από κοινού κατάργηση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων βλέπουμε την από κοινού συμπόρευση πολλών κοινωνικών ομάδων , συλλόγους γονέων, νοσοκομειακούς γιατρούς, διοικητικούς υπαλλήλους ΑΕΙ, φοιτητές, ομοσπονδίες ασφαλιστικών ταμείων και σωματεία εργαζομένων στα υπουργεία σε απεργιακό συντονισμό και αγώνα. Στη δυναμική απεργία που κηρύχθηκε από την ΟΛΜΕ, για ακόμη μια φορά η ηγεσία της ΔΟΕ στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων και προτείνει την ελάχιστη 48ωρη απεργία 18 και 19 του μηνός προεξοφλώντας την ελάχιστη συμμετοχή των δασκάλων και το σπάσιμο της συμμετοχής τους στο πανεκπαιδευτικό μέτωπο που η πολιτική συγκυρία απαιτεί.

Οι ΣΑΤΕΑ στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θεωρώντας ότι είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων στην παιδεία να αντιτάσσονται στον αποκλεισμό μαθητών και δασκάλων από τη σχολική τάξη και να διεκδικούν το σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών. Οι καιροί απαιτούν την εγρήγορση και τη δυναμική όλων των κοινωνικών κομματιών. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκφράσουν τη δική τους φωνή ως οργανικό και αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας που αυτές τις μέρες, λόγω της επισφαλούς εργασιακής τους πραγματικότητας, θλιβερά απέχει καθώς βρίσκεται ακόμη σε αναμονή για τη πολυπόθητη πρόσληψη και αδυναμεί να οργανωθεί και να συντονιστεί με τους συναδέλφους απεργούς.

Για όλα τα παραπάνω ,θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή των συναδέλφων, μόνιμων και αναπληρωτών, στις τοπικές γενικές συνελεύσεις την Πέμπτη 19/9 με σκοπό:

-           Να διώξουμε το κλίμα της ηττοπάθειας.

-          Να δώσουμε εκ νέου νόημα και αξία στον κοινωνικό ρόλο του εκπαιδευτικού.

Ο τρόπος για να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια ως εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και πολίτες είναι η σύγκρουση για ό,τι μας επιβάλλεται και μας υποχρεώνει να ζούμε μια ζωή με όρους επιβίωσης.

Να πλαισιώσουμε τις απεργιακές επιτροπές. Να στηρίξουμε και να στηριχτούμε στα απεργιακά μας ταμεία. Αγωνιστική Αλληλεγγύη.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΜΕΤΑΤΑΞΗ – ΑΠΟΛΥΣΗ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σύλλογοι Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής

www.satea.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή