Thumbnail
Κανένα περιθώριο για κούρεμα δεν άφησε ο επικεφαλής του EFSF

Κανένα περιθώριο για συζητήσεις πάνω στο ζήτημα του χρέους δεν άφησε ο επικεφαλής του EFSF – ESM ( Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) Κλάους Ρέγκλινγκ .

Σε βιβλιοπαρουσίασή του στις Βρυξέλλες επανέλαβε την άποψη, ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για κούρεμa.

Ο Κλάους Ρέγκλιγκ σύμφωνα την real.gr  τοποθετήθηκε επίσημα για τη βιωσιμότητα του χρέους και ξεκαθάρισε ότι οι τρέχουσες αποφάσεις του Εurogroup το έχουν φέρει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ το μόνο που μένει πλέον είναι η χώρα να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, χωρίς υπαναχώρηση, ώστε να δρέψει του καρπούς των μεταρρυθμίσεων σε λίγα χρόνια.

Ο Κλάους Ρέγκλιγκ επανέλαβε ότι η χώρα είναι πρωταθλήτρια μεταρρυθμίσεων ανάμεσα στις χώρες του OECD.

"H Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η διευθέτηση που έχουμε κάνει με τον EFSF για το ελληνικό χρέος στερεί το νόημα από την κλασική ερμηνεία του λόγου χρέους ως προς το ΑΕΠ. Η Ελλάδα επωφελείται από ένα δεκαετές μορατόριουμ πληρωμής τόκων και ωρίμανσης δανείων για πάνω από 10 χρόνια. Ως εκ τούτου έχει όλο το χρόνο και το χώρο που χρειάζεται για να εξυγιανθεί.

Η Ελλάδα δεν έχει τον κίνδυνο ενός επικρεμώμενου χρέους για τουλάχιστον μια δεκαετία. Επωφελείται από τον φθηνό δανεισμό από τον EFSF και εξοικονομεί άνω των 8,5 δισ. ανά έτος στον προϋπολογισμό της. Η αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα προσωποποιείται στον δανεισμό από τον EFSF".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...