Thumbnail
Πρόσκληση της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας στα μέλη της

Με την απόφαση της Συνέλευσης των Προέδρων στις 20/9 η απεργία διαρκείας συνεχίζεται. Η 48ωρη απεργία που αποφασίστηκε για Δευτέρα και Τρίτη μετατρέπεται σε 3ήμερη με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για 48ωρη Τρίτη και Τετάρτη. Ειδικά την Τρίτη η απεργία γίνεται Γενική καθώς κήρυξε απεργία και η ΓΣΕΕ για αυτή τη μέρα. Η Δευτέρα 23/9, πρώτη μέρα της απεργίας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ μας ανακηρύχθηκε ως μέρα διαμαρτυρίας και αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού, αποτίοντας φόρο τιμής στο δολοφονημένο αντιφασίστα Παύλο Φύσσα και σε όλους όσους, Έλληνες και μετανάστες, έχουν πέσει θύματα της κτηνωδίας των φασιστικών συμμοριών. 

Στα πλαίσια αυτής της απόφασης καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, καθηγητές και δασκάλους, μαθητές και γονείς, σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα, στις 11.30 πμ της Δευτέρας 23/9.
Επίσης σε συνεργασία με το σύλλογο "Παρθενώνας" της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καλούμε την Πέμπτη το απόγευμα στις 7 μμ όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο σταθμό του Μετρό "ΦΙΞ" επί της οδού Δράκου. Σε αυτή τη συγκέντρωση καλούμε και όλους τους φορείς και συλλογικότητες να συμμετάσχουν και να κινητοποιήσουν όλο το δημοκρατικό λαό της περιοχής, από τη Δάφνη μέχρι τον Ταύρο, Πετράλωνα και Θησείο.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ και η απεργιακή επιτροπή καλούμε όλους τους συναδέλφους στη νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 24/9 στις 12.30 μμ στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών (Αχιλλέως και Μυλλέρου στο Μεταξουργείο) όπου και θα αποφασίσουμε για τη συνέχιση του αγώνα μας.
Την Τετάρτη έχουμε Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας για να πάρουμε την τελική απόφαση.
Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (ημέρα κατά την οποία η Τρόικα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) θα πραγματοποιηθεί Πανεργατικό Συλλαλητήριο (ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ), στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.
Τη δεύτερη ημέρα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ.
Συνάδελφοι, 
είναι όσο ποτέ αναγκαίο να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας, στην ΕΛΜΕ. Πρέπει να βαθύνουμε τη Δημοκρατία και να ενισχύσουμε τη συλλογική μας δράση. Όλοι μαζί πρέπει να αποφασίζουμε το τι θα κάνουμε. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη μη συμμετοχή μας στις διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας που έχουμε κατοχυρώσει στο σωματείο μας. Με την καθολική συμμετοχή μας και την ελεύθερη έκφραση της άποψης μας και της βούλησης μας μπορούμε να κατακτήσουμε την αλληλεγγύη και την ενωμένη δράση. Με σεβασμό στην απόφαση της πλειοψηφίας και τη δυνατότητα που έχουμε η μειοψηφία να γίνεται πλειοψηφία, μπορούμε να επιβάλλουμε στην εκάστοτε εξουσία τη θέλησή μας. Μη ακυρώνουμε μόνοι μας τα όπλα μας, τα όπλα του κάθε εργαζόμενου. Την ενότητά μας και τη συναδέλφικότητά μας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, έχουμε απόλυτη ανάγκη ο ένας τον άλλο. Πρέπει να ενωθούμε και να σηκωθούμε. 
Οι απολύσεις δεν θα περάσουν. Η Δημόσια Παιδεία για όλους δεν θα διαλυθεί. Δεν θα το επιτρέψουμε. Σε αυτά πρέπει να δώσουμε όρκο τιμής.
Η απεργιακή επιτροπή καλεί όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται τη Δευτέρα το πρωί έξω από τα σχολεία, να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους για όλα αυτά και να τους καλέσουμε να συμμετάσχουν στην απεργία και σε όλες τις δράσεις και να ενημερώσουμε τα 15μελή για τις αποφάσεις μας. 
Ενημερωτικά να γνωρίζετε ότι τα 15μελή όπου λόγω της αποφοίτησης πολλών μελών τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν, άμεσα συμπληρώνονται με πρωτοβουλία των εναπομεινάντων μελών από τα 5μελή των τμημάτων και επαναλειτουργούν με την εκλογή Προεδρείου. 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα