Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πρωτοφανείς πειραματισμοί του Υπ.Παιδείας με τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Μάρτιος, 2014 - 12:47 | Στην Κατηγορία:

Για τις μεταθάσεις εκπαιδευτικών

Ενημέρωση από την σελίδα του Δημήτρη Μπράτη στο Facebook

Πρωτοφανείς πειραματισμούς ετοιμάζεται να κάνει το υπουργείο παιδείας με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.Από όσα πληροφορήθηκα ναι μεν θα τις κάνει με το ισχύον πλαίσιο ,αλλά τα κενά θα τα πάρει μέσα από το myschool (παρά την πρόβλεψη του άρθρου 4 του ΠΔ50/96 που αναφέρει ότι τα κενά καθορίζονται από την Κ.Υ. του υπουργείου,με βάση τις εισηγήσεις των ΠΥΣΠΕ ) και θα δηλώνουν οι εκπκοί απευθείας σχολεία.Κάτι τέτοιο είναι πέρα για πέρα παράνομο ,αφού το ΠΔ 50/96 είναι σαφές και στο άρθρο 12 παρ.3 αναφέρεται ότι οι εκπκοί δηλώνουν μέχρι 15 περιοχές μετάθεσης.Πέρα όμως από την παρανομία υπάρχει και η ουσία γιατί πώς π.χ θα εμφανισθεί στο σύστημα το κενό κάποιου που μετατίθεται ,προκειμένου να δηλωθεί;;;οι μεταθέσεις γίνονται σε δυο φάσεις,ακριβώς γι αυτό το λόγο.Πρώτα από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και μετά μέσα στο ίδιο ΠΥΣΠΕ.
Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ πρέπει να παρέμβουν σήμερα και να ακυρώσουν αυτά τα σχέδια, που στην ουσία καταργούν το αντικειμενικό σύστημα των μεταθέσεων.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα