Thumbnail
Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.  Συντονιστικά σε  διαθεσιμότητα: καθαρίστριες – καθηγητές – σχολικοί φύλακες

Τετάρτη  9/7  όλοι  στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, όλοι στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων,  επιτροπών αγώνα και συντονιστικών εργαζομένων σε διαθεσιμότητα  ενάντια  στις  απολύσεις, την αξιολόγηση και τις ιδιωτικοποιήσεις

Κανείς δεν περισσεύει και δε θα απολυθεί! Μάχη ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις!

Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα στα πλαίσια των δεσμεύσεων της απέναντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ μέσα από «μαύρες λίστες» θα ανακοινώσει 11.500 νέες απολύσεις για το 2014 από εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες, διοικητικούς υπαλλήλους στα ΑΕΙ, εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ, στα νοσοκομεία, στον πολιτισμό, στους ΟΤΑ, κ.α.

Η αξιολόγηση σημαίνει απολύσεις, χτύπημα των κοινωνικών υπηρεσιών!

Ετοιμάζουν τη νέα «δεξαμενή των απολύσεων»: με την εφαρμογή του νομοσχεδίου  Μητσοτάκη για να κρίνουν υποχρεωτικά εκ των προτέρων το 15% των υπαλλήλων «ανίκανο», μέσα από την αξιολόγηση  και επανέλεγχο των μονιμοποιήσεων 45.000 πρώην συμβασιούχων στους ΟΤΑ και τον πολιτισμό και μέσω των συγχωνεύσεων–καταργήσεων–ιδιωτικοποιήσεων σχολείων, νοσοκομείων και υπηρεσιών. Η επίθεση είναι γενικευμένη πλέον σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και αφορά όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γιατί οι συνέπειες από την απώλεια υπηρεσιών που προσφέρουν δημόσια αγαθά θα είναι καταστροφικές για όλη την κοινωνία.

Όχι στον εμπαιγμό με επισφαλείς θέσεις εργασίας - κινητικότητα!                                   

Οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται σε όσους μπαίνουν στη διαθεσιμότητα είναι επισφαλείς, με ακυρωμένα τα κεκτημένα δικαιώματα σε προϋπηρεσία, αποδοχές, ωράριο κ.ά. Κι αυτές οι θέσεις, ήρθαν μέσα από τους  αγώνες. Έχει αποδειχτεί ότι η παραπλανητική εκστρατεία για διαθεσιμότητα και κινητικότητα είναι προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι των απολύσεων. Θέλουν απολύσεις στο δημόσιο, για να  παγιώσουν τη βαρβαρότητα του 1,3 εκατ. ανέργων και των 800.000 απλήρωτων στον ιδιωτικό τομέα.

Δραματικές καταστάσεις για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα!

Στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις είναι καθημερινό γεγονός. Η απόλυση 45 εργαζομένων στην  Ελληνική Χαλυβουργία ανάβουν το «πράσινο φως» στη γενίκευση των ομαδικών απολύσεων. Οι εργαζόμενοι θα βυθιστούν ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση και τη φτώχεια με την εφαρμογή και νέων μέτρων με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, κατάργηση συμβάσεων, κ.α. που θα συνοδεύουν το νέο μνημόνιο που προανήγγειλαν με τις πρόσφατες εκθέσεις τους το ΔΝΤ και η Κομισιόν.

Η καπιταλιστική κρίση συνεχίζει να σκορπάει μαζικά θύματα στον κόσμο της εργασίας!

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ είναι οι ένοχοι που στο όνομα του χρέους υλοποιούν αποκλειστικά πολιτικές υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου, των τραπεζών και των επιχειρήσεων.

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του ανυποχώρητου αγώνα!

Ο μόνος δρόμος για να μην απολυθεί κανείς, για να σταματήσουμε την αξιολόγηση είναι του ανυποχώρητου αγώνα, μόνο αυτός δίνει νόημα και προοπτική σε κάθε  δράση, πρωτοβουλία, δικαστική προσφυγή. Απαντάμε με συντονισμό των σωματείων και αγώνα διαρκείας απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν έχει καμία νομιμοποίηση στο προχώρημα της αντιλαϊκής πολιτικής της. Με πανεργατικό-παλλαϊκό αγώνα για παιδεία – υγεία – ρεύμα – νερό – κοινωνικές υπηρεσίες για όλο το λαό. Με πάλη ενάντια στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, στο σύμφωνο σταθερότητας της Ε.Ε., με άρνηση του χρέους και σε σύγκρουση με την πολιτική της Ευρωζώνης και της  ΕΕ. Με αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση που πρέπει να φύγει και για να ανατραπεί οριστικά η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ–ΔΝΤ. Με το εργατικό κίνημα και τους αγώνες μας στο προσκήνιο, για να σφραγίσει τις εξελίξεις ο αγωνιζόμενος λαός

Καμία απόλυση - διαθεσιμότητα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Όχι σε καταργήσεις – συγχωνεύσεις – ιδιωτικοποιήσεις

Όχι στην αξιολόγηση  –  μηχανισμό απόλυσης

Παιδεία – Υγεία – Στέγη – Ρεύμα – Νερό – δημόσια αγαθά για όλο το λαό

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ δεν έχουν τη λαϊκή έγκριση, με τους αγώνες μας τους ανατρέπουμε

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα