Thumbnail
Των αιρετών Π. Νταλιάνη και Ε. Παπαδοπούλου

Σπάρτη 6 Μαΐου 2015 

Νταλιάνης Πέτρος              Προς: Τον πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ

Παπαδοπούλου Ελισάβετ             Λακωνίας  

Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Λακωνίας              

 Κοιν.: 1.Περιφερειακό Διευθυντή ΠΕ                                                           

          &  ΔΕ Πελοποννήσου

     2.ΥΠΟΠΑΙΘ

3.Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. Λακωνίας 

        ΘΕΜΑ: « Προσδιορισμός λειτουργικών κενών ».  

        Στη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου 2015 του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας,  είχε εγγραφεί ως θέμα της Η.Δ.   «Προσδιορισμός λειτουργικών κενών σχολικών μονάδων».

          Ο προεδρεύων του ΠΥΣΠΕ κ. Μπούσκος Κων/νος, (απουσίαζε ο πρόεδρος)  είχε φροντίσει να έχει μόνο ο ίδιος καταστάσεις με τον ακριβή αριθμό μαθητών κατά σχολείο και τάξη καθώς και τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς σε αυτά. Όμως αποτελούσε και αποτελεί προϋπόθεση για τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος να έχουν εγκαίρως παρόμοιες καταστάσεις και όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ αιρετά και μη.        

          Ο προεδρεύων κ. Μπούσκος Κων/νος δε φρόντισε και το θεώρησε εντελώς φυσιολογικό να μην έχουν τα αιρετά μέλη τις καταστάσεις των σχολείων, (αφού δεν είχαν κάνει αίτηση για την χορήγησή τους!!!)   αλλά να τις έχει ο ίδιος (πώς άραγε;) και να αρνείται  ακόμη και  να χορηγηθούν φωτοτυπίες στους αιρετούς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.   

·        Ποιος νόμος προβλέπει ότι η πρόσβαση των αιρετών μελών σε στοιχεία απαραίτητα για τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ     γίνεται κατόπιν αιτήσεως;

          Η συζήτηση τελικά κατέληξε στο να μην γίνει    ο προσδιορισμός των λειτουργικών κενών, αλλά να ενημερώσει ο προεδρεύων τα μέλη του ΠΥΣΠΕ  για τα λειτουργικά κενά που δίνονται από τη Δνση Π.Ε. στο Υπουργείο και εάν οι αιρετοί είχαν κάποια  συγκεκριμένη πρόταση  (πώς άραγε; από πληροφορίες και όχι από τα επίσημα στοιχεία της Δνσης Π.Ε.;) να συζητηθεί.  

Οι καταστάσεις με τον αριθμό των μαθητών κατά σχολείο και τάξη και τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς σε αυτά, αποτελούσαν και αποτελούν  εργαλείο για τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, και  με βάση αυτές όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ θα επεξεργάζονταν  τα στοιχεία και νομίμως θα αποφάσιζαν.

Ως αιρετοί επιμένουμε στην εισαγωγή του θέματος «Προσδιορισμός λειτουργικών κενών σχολικών μονάδων Λακωνίας», και ας φτάσαμε αισίως στον Μάιο, για την ουσιαστική συζήτησή του και την έγκαιρη χορήγηση των καταστάσεων στα αιρετά μέλη, (εάν τα υπόλοιπα τακτικά δεν επιθυμούν), με τον ακριβή αριθμό μαθητών,   κατά σχολείο και τάξη και των υπηρετούντων εκπαιδευτικών σε αυτά, για την επεξεργασία των στοιχείων. Δεν υποβάλλουμε αίτηση για τη χορήγηση καταστάσεων, αφού   τα στοιχεία δεν είναι για προσωπική χρήση αλλά αποτελούν προϋπόθεση για τη συζήτηση του συγκεκριμένου  θέματος. 

Η λειτουργία του ΠΥΣΠΕ είναι συλλογική και η συμμετοχή ισότιμη και ο ρόλος των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών είναι θεσμικά κατοχυρωμένος.  Το θεσμικό αυτό  ρόλο ως  αιρετοί  θα τον προστατεύσουμε, όπως και τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ.                  

         

                                        Οι αιρετοί

                                Νταλιάνης  Πέτρος

                            Παπαδοπούλου Ελισάβετ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ