Thumbnail
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

Ενεργό ρόλο στην τρομοκράτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, της οποίας πολύ μεγάλο κομμάτι προσπαθεί να εναντιωθεί με όποιο μέσο μπορεί στο στημένο θέατρο της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης, έχουν διάφοροι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων.

Ένας από αυτούς είναι ο προϊσταμένος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων, απαιτεί «έγγραφες εξηγήσεις» από όσους παραιτήθηκαν από διευθυντές, αλλά και από όσους εκπαιδευτικούς αρνούνται, να πάρουν μέρος στην διαδικασία της αυτοαξιολόγησης.

Η ΕΛΜΕ Σάμου καλεί σε συγκέντρωση στα γραφεία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας στη Σάμο την τρίτη 11:00 π.μ απαιτώντας να σταματήσει τώρα η μεθόδευση τρομοκράτησης των διευθυντών που αντιστέκονται, και εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στη εκπαιδευτικό Στέλλα Σωτηριάδου που βρίσκεται αντιμέτωπι" με μια ιδιότυπη προκαταρκτική εξέταση και δηλώνει ότι θα σταθεί με κάθε τρόπο, στο πλευρό των διευθυντριών που με τη στάση τους συντάσσονται και υπερασπίζονται τις αποφάσεις του κλάδου και τη δημοκρατική λειτουργία των σχολείων."

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση

 

Όλοι την Τρίτη στην απεργία και την παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καταγγέλλει τη μεθόδευση του προϊσταμένου της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, που απαιτώντας «έγγραφες εξηγήσεις» στοχεύει στην τρομοκράτηση όσων διευθυντριών αρνήθηκαν, αλλά και όσων εκπαιδευτικών αρνούνται, να πάρουν μέρος στο στημένο θέατρο της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζαβουδάκης απαιτεί «έγγραφες εξηγήσεις» από την διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Ραχών, η οποία μπροστά στην εντολή επιβολής της αυτοαξιολόγησης, υπέβαλε την παραίτηση της. Οι λόγοι βέβαια για τους οποίους υπέβαλε την παραίτηση της η διευθύντρια των Ραχών όπως και η διευθύντρια του 1ου  Δημοτικού Αγ. Κηρύκου, είναι γνωστοί στον προϊστάμενο και διατυπωμένοι δημόσια. Οι διευθύντριες που παραιτήθηκαν, ή αρνήθηκαν να συγκροτήσουν ομάδες αυτοαξιολόγησης στην Ικαρία όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, το έκαναν επειδή αρνούνται να εναντιωθούν στις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και να επιβάλουν μια διαδικασία που στρέφεται ενάντια στην στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο.

Είναι βέβαιο ότι δεν λείπουν οι «εξηγήσεις», οι οποίες υπάρχουν στις αιτήσεις παραίτησης των δύο διευθυντριών, στον κύριο Ζαβουδάκη. Με αυτή την επιλογή ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου έχει στόχο να τρομοκρατήσει και να επιχειρήσει ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της άσκησης διώξεων σε όσους εκπαιδευτικούς αντιστέκονται.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του στην εκπαιδευτικό Στέλλα Σωτηριάδου, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με μια ιδιότυπη προκαταρκτική εξέταση και δηλώνει ότι θα σταθεί με κάθε τρόπο, στο πλευρό των διευθυντριών που με τη στάση τους συντάσσονται και υπερασπίζονται τις αποφάσεις του κλάδου και τη δημοκρατική λειτουργία των σχολείων.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αδράνεια. Η έμπρακτη αλληλεγγύη που επιτάσσουν οι καιροί είναι το χρέος του καθενός από μας.  Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καλεί τους συναδέλφους, τους δημόσιους υπαλλήλους και την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου τη Τρίτη 13/5. Για το σκοπό αυτό για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας έχει προκηρυχθεί αυτή την ημέρα απεργία (συμπληρωματική στάση ΟΛΜΕ σε αυτή της ΕΛΜΕ)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΉ ΤΩΡΑ Η ΠΑΡΑΊΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11:00 π.μ.

Από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια