Thumbnail
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Δεκάδες χιλιάδες οργισμένοι πολίτες διαδήλωσαν στην Πόλη του Μεξικού, στα πλαίσια της πανελλαδικής αντικυβερνητικής κινητοποίησης για την δολοφονία των 43 φοιτητών που εξαφανίστηκαν και θεωρείται πολύ πιθανό ότι δολοφονήθηκαν από μέλη των καρτέλ ναρκωτικών σε συνεργασία με διεφθαρμένους αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές την Πέμπτη κυμάτιζαν μαύρες σημαίες του Μεξικού και φώναζαν συνθήματα υπέρ της παραίτησης του προέδρου Enrique Pena Nieto. «Θα πέσει, θα πέσει ο Pena Nieto θα πέσει» φώναζαν.

Ορισμένοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης κατά την έναρξη των διαδηλώσεων. Έκαψαν λάστιχα και έριξαν βόμβες μολότωφ και κροτίδες εναντίον των αστυνομικών.

Η διαδήλωση της Πέμπτης ήταν η τελευταία εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση ένα έγκλημα που έχει εξαγριώσει του Μεξικάνους. Η διαφθορά και η ατιμωρησία έχει εξαγριώσει τους κατοίκους που μετρούν πάνω από 100.000 νεκρούς ή αγνοούμενους συμπολίτες τους από το 2006, εξαιτίας του πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα καρτέλ των ναρκωτικών.

Οι διαδηλώσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στην Πόλη του Μεξικού -εκτός από πόλεις στην περιφέρεια, συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έγιναν και στη Βολιβία και το Ελ Σαλβαδόρ- έγιναν την Πέμπτη, ημέρα μνήμης για τη Μεξικανική Επανάσταση.

Students furious at the presumed massacre of 43 students clash with the riot police in the surroundings of Mexico City's international airport on November 20, 2014. (AFP Photo/Alfredo Estrella)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα