Thumbnail
Ιδιοκτήτες ακινήτων

Άμεση ελάφρυνση όλων των πολιτών από την εξοντωτική φορολογία κατοχής ακίνητης περιουσίας» ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, τονίζοντας ότι αυτό είναι το πρώτο αναγκαίο μέτρο «αποφτωχοποίησης» του ελληνικού λαού και επανεκκίνησης της εθνικής οικονομίας.

Στο 32ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ ο κ. Παραδιάς είπε ότι η Ομοσπονδία «εκπροσωπεί τους ανθρώπους που έγιναν ιδιοκτήτες, όχι γιατί κέρδιζαν πολλά χρήματα στη ζωή τους, αλλά γιατί δούλευαν πολύ και "έτρωγαν" λίγα, αγωνίζεται όχι για το πώς να μην πληρώνουμε φόρους, αλλά για το πώς οι φόροι να είναι τέτοιοι ώστε να μπορούμε πράγματι να τους πληρώνουμε».

«Καλός φόρος», πρόσθεσε, «για τους πολίτες, αλλά και για το κράτος, είναι εκείνος που όλοι οι φορολογούμενοι μπορούν να τον πληρώσουν, όπως π.χ. το ΤΑΠ ή το ΕΤΑΚ. Κακός φόρος είναι εκείνος που θα οδηγήσει τον φορολογούμενο να χάσει το σπίτι του ή να κινδυνεύσει να πάει φυλακή, γιατί δεν μπορεί να τον πληρώσει, όπως είναι ο δημευτικός ΦΜΑΠ, που δυστυχώς επανακάμπτει».

«Η νέα κυβέρνηση επαγγέλθηκε έναν νέο φόρο ακινήτων. Η εμπειρία μάς έχει διδάξει ότι κάθε νέος φόρος στα ακίνητα είναι τρισχειρότερος και πολύ πλέον επικίνδυνος από τον εκάστοτε προηγούμενο, ακόμη και για εκείνους που υποτίθεται ότι θα επωφεληθούν από την αλλαγή, εν όσω τα απαιτούμενα φορολογικά έσοδα θα παραμείνουν αμείλικτα στο ίδιο ύψος», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ, «η επαναφορά ενός νέου ΦΜΑΠ ναι μεν θα φοροαπαλλάξει, προσωρινά εννοείται, αυτούς που πλήρωσαν "κατοστάρικα" για τον ΕΝΦΙΑ, που όμως θα μετατραπούν σε πρόσθετα "χιλιάρικα" και σε "χαριστική βολή" στη μεσαία τάξη των φορολογουμένων, οι οποίοι, αδυνατώντας να πληρώσουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πόρτα είτε των πλειστηριασμών των περιουσιακών τους στοιχείων, είτε της φυλακής, λόγω της ισχύουσας ποινικοποίησης της αντικειμενικής αδυναμίας πληρωμής κάθε χρόνο, του ετήσιου αυτού δημευτικού φόρου».

Ο κ. Παραδιάς υποστήριξε πως αντίθετα, χαμηλότερος φόρος κατοχής ανά ακίνητο θα βοηθήσει την ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας που θα φέρει μείωση της ανεργίας και περισσότερα έσοδα στο κράτος από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος των 100 επαγγελμάτων που ζουν ή εξαρτώνται από την οικοδομή.

«Και σε κάθε περίπτωση θα δώσει και πάλι αξία και ελπίδα στον κάθε Έλληνα, ότι η περιουσία του κάτι αξίζει, και γι' αυτό αξίζει να πληρώνει φόρους γι' αυτήν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ

Η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για τον ετήσιο φόρο κατοχής ακινήτων προβλέπει μεταξύ άλλων:

    Πλατιά και καθολική φορολογική βάση, χωρίς εξαιρέσεις από τη φορολογία των ακινήτων που ανήκουν σε ισχυρές κοινωνικές ή επαγγελματικές ομάδες ή φορείς.
    Ενιαίο χαμηλό φορολογικό συντελεστή 1 ο/οο, που όλοι πράγματι θα πληρώνουν.
    Ξεχωριστή φορολόγηση κάθε ακινήτου, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαικές χώρες.
    Σύνδεση με το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων.
    Μείωση των αντικειμενικών τιμών ζώνης κατά 30% και των συντελεστών «εμπορικότητας» των ακινήτων κατά 50% στο τμήμα τους πάνω από τη μονάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kairos-skoni.jpg
Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το υπουργείο Υγείας για την ατμοσφαιρική ρύπανση
Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση - δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους
Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το υπουργείο Υγείας για την ατμοσφαιρική ρύπανση
σχολική τάξη, σχολείο, θρανία, καρέκλες, πίνακας, μαυροπίνακας
Άμφισσα: Απάντηση της διευθύντριας σχετικά με την έξωση του Εσπερινού Γυμνασίου
«Όλα αυτά είναι αναληθή και συκοφαντικά και αυτοί που το έγραψαν κρύβονται πίσω από μια ανώνυμη καταγγελία»
Άμφισσα: Απάντηση της διευθύντριας σχετικά με την έξωση του Εσπερινού Γυμνασίου