Thumbnail
Στοιχεία για το ιατρικό λάθος και λόγος για ιατρική ανεπάρκεια

Σοκ προκαλεί, απίστευτο ιατρικό λάθος στο νοσοκομείο Πάφου. 22άχρονη Ελληνοκύπρια κυοφορούσε δίδυμα χωρίς να το ξέρει με αποτέλεσμα το ένα από τα νεογνά να γεννηθεί νεκρό. Η γιατρός που την παρακολουθούσε δεν έκανε ποτέ λόγο για δίδυμα αλλά για ένα έμβρυο. Από θαύμα γλίτωσε η ίδια και το άλλο νεογνό. Σοκ στην οικογένεια που κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία.

---

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την υπόθεση του ιατρικού λάθους, με την γέννα 22χρονης στο Νοσοκομείο Πάφου όπου το ένα από τα δίδυμα της γεννήθηκε καθυστερημένα νεκρό ενώ η ίδια η εγκυμονούσα δεν γνώριζε ότι κυοφορούσε δίδυμα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα PafosPress, Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε πολύ περίεργη την υπόθεση ενώ αναμένει την Δευτέρα την έκθεση γεγονότων για τα περαιτέρω. Η ιστοσελίδα αναφέρεται και σε στοιχεία για ανεπάρκεια της γυναικολόγου που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του PafosPress η γιατρός η οποία παρακολουθούσε την νεαρή μητέρα η οποία τελικά έχασε το ένα απο τα δύο μωρά της αφού γεννήθηκε πεθαμένο έχει στο ιατρικό της Ιστορικό επιστολή απο προϊστάμενό της προς τις Ιατρικές Υπηρεσίες η οποία κάνει λόγο για ιατρική ανεπάρκεια.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έδωσαν οδηγία εδώ και καιρό ότι η συγκεκριμένη γυναικολόγος, δεν έπρεπε να βγάζει υπηρεσίες on call, ενώ όταν έμπαινε στο χειρουργείο να μην είναι ποτέ ως πρώτη γιατρός αλλά ως βοηθός.

Περίεργη η υπόθεση λέει ο Υπουργός Υγείας

Το PafosPress επικοινώνησε με τον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη ζητώντας του να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες κάτι που αρνήθηκε να κάνει, επί του παρόντος, μέχρι να έχει στα χέρια του την πλήρη ιατρική έκθεση συμβάντων.

Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά πίσω απο αυτή την υπόθεση και πράγματα που την κάνουν να φαίνεται πολύ περίεργη, μας είπε, όπως το πως μπορεί να μην έχει εντοπιστεί η διπλή κύηση, σε κανένα απο τους προγεννητικούς ελέγχους.

Σχολιάζοντας τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την υπόθεση ο κ. Παμπορίδης εξέφρασε την κατάπληξή του για το πως μπορεί να μην αντιληφθεί ένας γιατρός δεύτερη κύηση, κάτι που όπως είπε, μπορεί να διαπιστώσει ακόμη και ένας ανειδίκευτος γιατρός.

Σας διαβεβαιώνω, συμπλήρωσε, αν έγιναν λάθη θα εντοπιστούν και θα πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα που να δημιουργήσουμε συνθήκες να αποτρέπονται παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων που αύριο θα έχει στα χέρια του ο Υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε να ορίσει άμεσα Ερευνώντα Λειτουργό για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε και ποιοι φέρουν ευθύνη.

Πως σχολιάζει ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου;

Το PafosPress επικοινώνησε και με τον Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, Σπύρο Γεωργίου ζητώντας του να επιβεβαιώσει την ύπαρξη της επιστολής απο πλευράς του Νοσοκομείου προς τις Ιατρικές Υπηρεσίες για ιατρική ανεπάρκεια της συγκεκριμένης γυναικολόγου. Λυπάμαι δεν μπορώ να προβώ σε καμία δήλωση απο την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα απο την Αστυνομία.

Σε επιμονή του PafosPress για να μας δώσει μια απάντηση αν το διαψεύδει τουλάχιστον, μας απάντησε λακωνικά λέγοντας πως:

«Ούτε το διαψεύδω, ούτε το επιβεβαιώνω».

Το ιστορικό της υπόθεσης και η ανεπάρκεια στην Υγεία μας

Η νεαρή μητέρα, όπως συνηθίζεται άλλωστε, έπρεπε να κάνει προγεννητικό έλεγχο στους πρώτους τρείς μήνες της κύησης κάτι που δεν έκανε γιατί «έχασε» τις εβδομάδες της εγκυμοσύνης της.

Στο Νοσοκομείο Πάφου πήγε όταν ήταν ήδη 18-19 εδομάδων και εκεί έπρεπε να γίνουν οι προγεννητικοί έλεγχοι για το δεύτερο τρίμηνο.

Στο Νοσοκομείο Πάφου έκανε πέντε συνολικά υπερήχους όμως έπρεπε να γίνουν και πιο συγκεκριμένες εξετάσεις και υπερήχοι οι οποίοι γίνονται στο Νοσοκομείο Λεμεσού αφού στην Πάφο δεν υπάρχει ιατρικά η δυνατότητα.

Η μητέρα μη μπορώντας για οικονομικούς λόγους να πάει στον ιδιωτικό τομέα απευθύνθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού όμως λόγω βεβαρημένου προγράμματος του Νοσοκομείου δεν μπόρεσαν να της διευθετήσουν ραντεβού με αποτέλεσμα να μην κάνει ούτε εκεί τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Αυτό σε καμία περίπτωση φυσικά δεν απαλλάσει κανένα απο το να θεωρείται δικαιολογημένος για το να μην αντιληφθεί, εντοπίσει, δει τη δεύτερη κύηση.

Πηγή: ikypros.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γραμμένος Φλώρος
Κωνσταντίνος Φλώρος: Στον ανακριτή σήμερα μετά τις γροθιές σε Γραμμένο- Κατηγορείται για κακούργημα
Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή απήγγειλε ο Εισαγγελέας
Κωνσταντίνος Φλώρος: Στον ανακριτή σήμερα μετά τις γροθιές σε Γραμμένο- Κατηγορείται για κακούργημα