Thumbnail
Ενημέρωση

Ανανεώνεται συνεχώς

O Εισαγγελέας της Μασσαλίας επιβεβαιώνει το σενάριο φρίκης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ζωντανά ο εισαγγελέας, ο συγκυβερνήτης, «αρνήθηκε να ανοίξει στον πιλότο, δεν είπε ούτε κουβέντα τα τελευταία δραματικά λεπτά και είχε πρόθεση να καταστρέψει το αεροπλάνο». Ο συγκυβερνήτης σκοπίμως συνέτριψε το αεροσκάφος, επιβεβαιώνει ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών

Ποιος είναι ο 28χρονος δολοφόνος

Το όνομά του είναι Andreas Lubitz. Σύμφωνα με μια αερολέσχη στην οποία ήταν μέλος, «Ο Αndreas ήταν μέλος της λέσχης από μικρός για να κάνει μια μέρα το όνειρό του να γίνει πιλότος, πραγματικότητα». Σύμφωνα με την WSJ, η λέσχη LSC ανέβασε στην ιστοσελίδα της λίγα λόγια για τον συγκυβερνήτη. 

“Εκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Το όνειρο το οποίο πλήρωσε με την ζωή του», γράφει στην ανακοίνωση. 
Και η πόλη του Μονταμπάουρ εξέφρασε τα συλληπητήριά της προς την οικογένεια του συγκυβερνήτη.

Σύμφωνα επίσης με την Daily Mirror, όσοι τον γνώριζαν στην πόλη του, λένε ότι δεν είχε δείξει σημάδια κατάθλιψης όταν τον είχαν δει πέρυσι το Φθινόπωρο.

O εισαγγελέας Μπρις Ρομπέν κατά τη συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απ' ευθείας από την τηλεόραση δήλωσε πως ο γερμανός συγκυβερνήτης, ο οποίος είχε μείνει μόνος στον πιλοτήριο του Airbus όταν ο κυβερνήτης βγήκε απ' αυτό, αρνήθηκε να ανοίξει και πάλι την πόρτα και πάτησε ένα κουμπί που έστειλε το αεροπλάνο στη μοιραία κάθοδό του.

Ο εισαγγελέας διευκρίνισε πως η ενέργεια του συγκυβερνήτη, για τον οποίο είπε πως ονομάζεται Αντρέας Λούμπιτς, ήταν "γερμανικής εθνικότητας" και "δεν είχε καταγραφεί ως τρομοκράτης", δείχνει πως αυτός "είχε βούληση να καταστρέψει το αεροπλάνο", ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν λόγοι για να θεωρηθεί η συντριβή "τρομοκρατική ενέργεια".

Σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, τα θύματα δεν αντελήφθησαν πως το αεροπλάνο πρόκειται να συντριβεί παρά "την εντελώς τελευταία στιγμή", έχασαν "ακαριαία" τη ζωή τους και "ακούστηκαν κραυγές τις εντελώς τελευταίες στιγμές".


Lufthansa: Ο συγκυβερνήτης είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του...​
 

Οι πιλότοι υποβάλλονται σε ετήσιες ιατρικές εξετάσεις, αλλά όχι σε ειδικά ψυχολογικά τεστ μετά την εκπαίδευση, διευκρίνισε εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείες

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Lufthansa (η μητρική εταιρεία της Germanwings) δήλωσε πως ο συγκυβερνήτης είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το λόγο.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

«Ηταν ευτυχυσμένος που δούλευε στην Germanwings και τα πήγαινε πολύ καλά», δήλωσε μέλος της αερολέσχης που ήταν και ο Andreas. Ο Peter Ruecker, ο οποίος τον γνώριζε από τα πρώτα του βήματα στους... αιθέρες είπε ότι σου ενέπνεε ασφάλεια.

Ο Lubitz είχε πάρει την άδειά του ως ερασιτέχνης πιλότος στην εφηβεία του και έγινε δεκτός στην Lufthansa αφού είχε ολοκληρώσει μια πολύ σκληρή και απαιτητική εκπαίδευση.

Το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς με νέα στοιχεία


Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα