Thumbnail
ΠΕΤΕΕΜ ΤΕ1

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ01 ­ ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ

ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1974           

Προσωρινή Δ/νση:

ΟΛΜΕ Ερμού & Κορνάρου 2

Τηλ.  210 3230073 - FAX. 2641 301359 – 3311338

http://peteem1.blogspot.gr

[email protected]

Τηλ. Προέδρου: What’s Up 6977 982673

& WIND 6931172717

 [email protected],

[email protected]

Α’ Αντιπρόεδρος: 6973804297

[email protected]

Γεν. Γραμματέας: 698 0753768

[email protected]

Αρ. Λογαριασμού: 00088893273-1, ΤΑΧ. ΤΑMIEYTΗΡΙΟ

Αριθμ. Πρωτ.: 15

ΑΘΗΝΑ, 28-4-2015

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ - ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ01

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

ΕΠΑΛ & ΕΚ (!)

Θα είμαστε ο μόνος κλάδος εκπαιδευτικών που στερούμαστε το δικαίωμα του εκλέγεσθε στους Συλλόγους διδασκόντων

Με την τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στο νομοσχέδιο για τον αθλητικό νόμο για τους υποψήφιους για τις θέσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Παράγραφος Β’: Προϋποθέσεις επιλογής, παρ. γ) αα) και ββ),  για μια ακόμη φορά η συντεχνιακή παιδαγωγική ελιτ του πρώην Π.Ι. και νυν ΙΕΠ έκανε το «θαύμα» της και με τη νέα κυβέρνηση, όπου αποκλείουν εντελώς αυθαίρετα και οριζόντια από τις προσεχείς επιλογές των διευθυντών των ΕΠΑΛ και των Εργαστηριακών Κέντρων (ΕΚ) τους μόνιμους εργαστηριακούς εκπαιδευτικούς του κλάδου ΤΕ01 του άρθρου 14 Ν.1566/85.

Η ρύθμιση αυτή είναι μια από τα παλιά. Μια ακραία ελιτίστικη αντίληψη στην εκπαίδευση, που θέλουν να επιβάλουν - όλοι αυτοί οι «ειδικοί» περί των παιδαγωγικών – για το ποιος θα ασκεί διοίκηση στα σχολεία της ΤΕΕ. Χωρίς να τεκμηριώνεται από πουθενά ότι η άσκηση διοικητικού έργου στα ΕΠΑΛ π.χ. από συναδέλφους γενικής παιδείας είναι απριόρι επιτυχημένη επιλογή, ενώ των πτυχιούχων της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής της ΣΕΛΕΤΕ, δεν θα συμβάλει στην «μεταρρύθμιση» του «τίποτα» στην ΤΕΕ! Τα «ράσα» όμως δεν κάνουν τον παπά. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί ο κλάδος «βράζει» από τις μεθοδεύσεις των μόνιμων «τροφίμων» του ΥΠΟΠΑΙΘ.     

Ταυτόχρονα η ρύθμιση αυτή εκτός ότι είναι αντισυνταγματική για μια ακόμη φορά διχάζει, υποβιβάζει  και κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς, σημαίνει δηλαδή εργασιακή και υπηρεσιακή «οπισθοχώρηση» του κλάδου, στο βαθμό που οι συνάδελφοί μας σύμφωνα με το άρθρο 11 του Νόμου πλαίσιο 1566/85 (που ισχύει!) είχαν το δικαίωμα, που τώρα τους αφαιρείται και ασκούσαν καθήκοντα διευθυντή στα ΤΕΛ, ΕΠΑΣ και ΤΕΕ και μάλιστα με επιτυχία. Στην ουσία μας αποκλείουν και από τα ΕΚ ο οποίος είναι ο φυσικός μας χώρος, αφού στα Σχολικά Εργαστήρια έχουμε αποκλειστική διάθεση εκπαιδευτικής απασχόλησης, άρθρο 14 Ν. 1566/85, ως εργαστηριακοί καθηγητές.

Η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΟ έχει εγκλωβιστεί στα «πλοκάμια» της συντεχνίας, που καλά κρατάει ακόμα όμως τούτη τη φορά κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα όλη η διαδικασία επιλογής των στελεχών, συγκεκριμένα:

  1. Ο αποκλεισμός του κλάδου ΤΕ01 αντιβαίνει του άρθρου 4 του Συντάγματος (Ισότητα των Ελλήνων).

  2. Πολλοί συνάδελφοι του κλάδου ΤΕ01 κατέχουν και δεύτερα πτυχία (πανεπιστημιακά), καθώς και επιμορφώσεις τόσο επαγγελματική όσο και στις νέες τεχνολογίες κ.λ.π. σε προγράμματα που οργάνωσε η υπηρεσία και όμως αποκλείονται από το να έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι!

  3. Σύμφωνα  με' τον ιδρυτικό νόμο της ΣΕΛΕΤΕ (άρθρο 24 Ν.Δ. 3971/7-9-1959), όπου προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου παιδείας με αριθ. Πρωτ. 146146/17-11-1964, οι πτυχιούχοι των Σχολών Εργοδηγών με την απόκτηση του πτυχίου της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ κατατάσσονται στην αυτή εκπαιδευτική βαθμίδα με τις Παιδαγωγικές Ακαδημίες του κράτους.

  4. Στερείται το δικαίωμα του εκλέγεσθε σε όποιον εκπαιδευτικό κλάδου ΤΕ01 θέλει να θέσει υποψηφιότητα στο Σύλλογο διδασκόντων για θέση Διευθυντή ΕΠΑΛ ή ΕΚ, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το κύρος της ψηφοφορίας.

  5. Σε κάποιο επαρχιακό ΕΠΑΛ ή ΕΚ που δεν υπηρετεί αρκετός αριθμός μονίμων των κλάδων ΠΕ με την ανάλογη προϋπηρεσία σε αντίθεση με τουςΤΕ1, που συνήθως υπάρχουν παντού με πάνω από 20 χρόνια διδακτική υπηρεσία δεν θα είναι δυνατή η επιλογή διευθυντή του σχολείου με τις προϋποθέσεις του παρόντος νόμου. Το πρόβλημα αυτό θα είναι ποιο οξυμένο στα σχολεία του ΟΑΕΔ, που η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι του κλάδου ΤΕ01.    

  6. Σε πολλά ΕΚ υπηρετεί αρκετά μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών του κλάδου ΤΕ01 και με δεδομένο του αποκλεισμού τους, πιθανόν στους Συλλόγους να μην ψηφίζουν κανέναν άλλο υποψήφιο με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώνει κατά τη μυστική ψηφοφορία κανένας υποψήφιος τουλάχιστον το 20% των έγκυρων ψήφων, που απαιτείται παρ. 4. α) αποτέλεσμα να μην συμμετέχει στην περαιτέρω διαδικασία επιλογής κανένας υποψήφιος για τη θέση του διευθυντή από το συγκεκριμένο σχολείο.   

  7. Μια αποχή των εκπαιδευτικών ΤΕ01 από την ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες δεν θα συγκεντρώνεται εύκολα η αυξημένη συμμετοχή που απαιτείται  τουλάχιστον 65% των μελών του συλλόγου διδασκόντων για να είναι έγκυρη απόφαση του συλλόγου.

  8. Επίσης η ψηφοφορία για την επιλογή Διευθυντών Δ.Ε. που θα είναι αποτέλεσμα μιας τέτοιας επίδικης διαδικασίας θα αμφισβητηθεί εξ αντικειμένου.

Τέλος ρωτάμε ποιοι άραγε φοβούνται τους συναδέλφους για την κρίση τους στους Συλλόγους Διδασκόντων όσον αφορά ποιος είναι ο καταλληλότερος για διευθυντής στο σχολείο τους;

  • 1) Να έχουν το δικαίωμα υποψηφιότητας για Διευθυντές στα ΕΠΑ.Λ και ΕΚ, και οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ01  όπως ισχύει στο νόμο πλαίσιο Ν.1566/85.

2) Να πάρει άμεσα θέσει η ΟΛΜΕ

3) Να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα επί του θέματος  που έχει προκύψει από τον  άδικο και παράνομο αποκλεισμό μας από τις υπηρεσιακές διαδικασίες. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΕΕΜ – ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ01

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ                                ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ (ΛΙΑ)


Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€ 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διαγωνισμος
Βράβευση του 45ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024
Θέμα του Διαγωνισμού ήταν οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι το 2024
Βράβευση του 45ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024
ΑΠΘ
Κίνδυνος για «Τέμπη» στο ΑΠΘ: Κινδυνεύει η ασφάλεια φοιτητών και πανεπιστημιακών από την τραγική κατάσταση στη Σχολή Καλών Τεχνών!
Σήμα κινδύνου από τον Ενιαίο Σύλλογο Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ για την κατάσταση της Σχολής Καλών Τεχνών στη Θέρμη -...
Κίνδυνος για «Τέμπη» στο ΑΠΘ: Κινδυνεύει η ασφάλεια φοιτητών και πανεπιστημιακών από την τραγική κατάσταση στη Σχολή Καλών Τεχνών!
ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
«Open Day – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» το Σάββατο 20 Απριλίου στο Σύνταγμα
H ΔΥΠΑ έχει προχωρήσει φέτος στη διεύρυνση των εκδηλώσεων γνωριμίας με τις 50 ΕΠΑΣ και τις 30 ΣΑΕΚ που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να...
«Open Day – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» το Σάββατο 20 Απριλίου στο Σύνταγμα