Thumbnail
Ανακοίνωση - κάλεσμα των αγωνιστικών παρεμβάσεων συσπειρώσεων κινήσεων Δυτικής Αθήνας

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ

• ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

• ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

• ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΑΞΙΚΟΤΕΡΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΦΑΓΗ-ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

• ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΥΠΟΤΑΓΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ

Τους επόμενους μήνες τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και στην κοινωνία θα καθορίσει αφ’ ενός η ανθεκτικότητα των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων συνταγών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, αφ’ ετέρου το προχώρημα ή όχι των κοινωνικών-ταξικών αγώνων, που πολλές φορές -μένοντας σ’ ένα συμβολικό επίπεδο- δεν πετυχαίνουν το συντονισμό και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Η πώληση της ΔΕΗ, αιγιαλών και δασών μπορεί να είναι οι τελευταίες μνημονιακές νομοθετικές πράξεις, όμως είναι σαφές ότι δοκιμάζεται συνολικά η επιβίωση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού κι όχι μόνο των κομματιών που έχουν θιγεί τα τελευταία χρόνια. Ενώ κυβέρνηση-ΕΕ-τρόικα ετοιμάζονται να παραδώσουν στους γκάγκστερ-τραπεζίτες τα σπίτια των δανειοληπτών που έχουν καθυστερούμενα στεγαστικά δάνεια, η ολιγαρχία κι οι διεκπεραιωτές της θα συνεχίσουν τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, υγείας κλπ, ή τουλάχιστον ό,τι από αυτές είναι ακόμη δημόσιο και διατηρεί ένα κοινωνικό χαρακτήρα. Έχουν κατά νου να συνεχίσουν τα εγκλήματα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου με μια άνευ προηγουμένου καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, κοινωνικών σχέσεων, υποδομών και ανταλλάξιμων αξιών, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους, αφαιρώντας τους βασικούς όρους διαβίωσης. Γι’ αυτό προπαγανδίζουν και με κάθε μέσο υλοποιούν, εδώ και πάνω από μια δεκαετία, την απελευθέρωση της αγοράς και την ιδιωτικοποίηση σε κάθε κοινωνικό τομέα που είναι συνδεδεμένος με την παραγωγή κοινωνικών αγαθών. Η υφαρπαγή της κοινωνικής-ταξικής συναίνεσης μέσω της επιβολής μιας  «νομιμότητας» που αποκλείει κάθε διεκδίκηση, επιστρατεύει και καταστέλλει κάθε αγώνα, θα είναι και πάλι το στοίχημα γι’ αυτούς.

Στα δύο χρόνια που πέρασαν το ΥΠΑΙΘ κι οι τοποτηρητές του, τα λεγόμενα στελέχη εκπαίδευσης, υλοποιούν τις πιο ακραίες πολιτικές διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, με συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, με εξοβελισμό του μαθητικού πληθυσμού, με διαθεσιμότητες-απολύσεις εκπαιδευτικών, με αύξηση ωραρίου κ.ά., κλονίζοντας με καταιγισμό μέτρων και την ελάχιστη εργασιακή σταθερότητα. 

Είναι πάλι οι μέρες που -με πλασματικά πλεονάσματα, καταργήσεις τμημάτων, εξαφάνιση οργανικών θέσεων και δημιουργία δεξαμενών «υπεράριθμων»- θα επιχειρήσουν να επιβάλουν ένα καθεστώς απειλών, με αναγκαστικές μεταθέσεις κλπ. Κι αν τα περυσινά νούμερα των 20% πλεοναζόντων και των 2500 διαθέσιμων, με τα χιλιάδες κενά όλη την χρονιά προκαλούσε ίσως απορία για το που μπορούσε να φτάσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, φέτος ξεκίνησε με την εξαναγκαστική αυτοαξιολόγηση που πέρασε χωρίς τη θέληση των εκπαιδευτικών και τέλειωσε τη χρονιά ξεπερνώντας κάθε όριο γελοιότητας με τις τράπεζες θεμάτων, βγάζοντας τέσσερεις φορές[!] αποτελέσματα για την Α΄ Λυκείου και ... κατεβάζοντας τους απορριφθέντες στο 19%! Το λεγόμενο Νέο Λύκειο είναι καθαρά ένα σχολείο για λίγους κι «εκλεκτού»ς, για τους έχοντες και κατέχοντες και τα παιδιά τους, ένα σχολείο της αγοράς που θα συμπληρώνει τις «ρούμπρικες» και  θα μαγειρεύει τους δείκτες και τις ποσοστώσεις υποτακτικών υποκειμένων σε μια ανελεύθερη κοινωνία.

Παρά τις εκατοντάδες χιλιάδες αποχωρήσεις κάθε είδους από το δημόσιο τομέα, το κύριο ζήτημα για κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ παραμένει  η πραγματοποίηση  χιλιάδων απολύσεων και η απόλυτη υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων. Γι’ αυτό και στην εκπαίδευση [όπως και σε όλο το δημόσιο] περιδιαβαίνουν την πολύφερνη και καλά χρηματοδοτούμενη νύφη της αξιολόγησης, που θα αλλάξει οριστικά το εργασιακό τοπίο και θα δημιουργήσει μαζικά ελαστική-ανασφαλή εργασία στους παραμένοντες. Αντιγράφοντας το ιδεολογικό πλαίσιο από τα αντίστοιχα πειράματα των ΗΠΑ και της Αγγλίας, δεν μπήκαν καν στον κόπο των πρωτότυπων μεταφράσεων.

Οι εκπαιδευτικοί στο Δημόσιο Σχολείο, είτε διορίστηκαν με επετηρίδα, είτε με ΑΣΕΠ, έχουν οργανική θέση στο ΥΠΑΙΘ. Ως αυτονόητη αντίθεση στην συρρίκνωση δεν θα πρέπει να χαθούν χιλιάδες οργανικές με νέες καταργήσεις-συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων. 

• Τα χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα που  είναι πάνω από 25000 (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας), τον αριθμό δηλαδή που οι ίδιοι δίνουν ως απαραίτητο αριθμό αναπληρωτών, πρέπει να καλυφθούν με απόδοση των οργανικών που ήδη έχουν στο ΥΠΑΙΘ όσοι είναι στην διάθεση ΠΥΣΔΕ και βεβαίως να γίνουν μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών. Να καταργηθεί ταυτόχρονα ο θεσμός των αναπληρωτών, πολύ περισσότερο αυτός του μειωμένου ωραρίου και του ΕΣΠΑ, αφού απορροφηθούν όλοι με βάση την προϋπηρεσία τους μέχρι σήμερα, να σπάσει δηλαδή το φράγμα της 30ης-5-2010[να ανοίξουν οι πίνακες].

• Να καταργηθεί ο Ν.4186/13 για το «νέο λύκειο» που γυρίζει την εκπαίδευση στην δεκαετία του ΄50, αφού διώχνει δεκάδες χιλιάδες μαθητές, περιτριγυρίζοντάς τους πρώτα στην μαθητεία και την επιδοτούμενη ανεργία, απονέμοντάς τους πιστοποιητικά του τίποτα.

• Να καταργηθεί ο Ν.2986/02 και ο Ν.3848/10 για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου (ΑΕΕ), να μην περάσει η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και των «αγορασμένων χαρτιών».

• Να ανακληθούν άμεσα όλες οι διαθεσιμότητες-απολύσεις (Ν.4172/2013), όλοι οι συνάδελφοι να τοποθετηθούν σε οργανικές θέσεις του ΥΠΑΙΘ, όπου και ανήκαν, αφού επανέλθουν στην τεχνική εκπαίδευση οι τομείς και ειδικότητες που καταργήθηκαν, και βέβαια να μην υπάρξουν νέες διαθεσιμότητες.

• Να καταργηθεί ο νόμος για τα πειθαρχικά (4093/2012) που ποινικοποιεί το συνδικαλισμό και κάθε διεκδίκηση-αντίδραση στη μνημονιακή λαίλαπα και καταργεί ακόμη και αυτό το τεκμήριο της αθωώτητας. 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014, 11πμ,

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ’ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

28/7/2014

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά