Thumbnail
Παρεμβάσεις ΔΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

Όλοι στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ο αντιφασίστας αγωνιστής Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από τα χέρια των χρυσαυγιτών συμμοριτών στην εργατούπολη του Κερατσινίου. Η δολοφονία του Π. Φύσσα αποτέλεσε το αποκορύφωμα της δράσης του νέο-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με τις τραμπούκικες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε λαϊκούς αγωνιστές. Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση Σαμαρά με την αντιδραστική πολιτική της εξέθρεψε και ανέχτηκε τις φασιστικές δυνάμεις, συγκάλυψε και αξιοποίησε την τρομοκρατική δράση τους.

Η αλλαγή πλεύσης το αμέσως επόμενο διάστημα με τις διώξεις μελών και σελεχών της ΧΑ, ο όψιμος «αντιφασιστικός» λόγος της, έχει σαν κύρια επιδίωξη να αναχαιτίσει και να αποσπάσει δυνάμεις από το ακροδεξιο ακροατήριο, να διευρύνει την πολιτική επιρροή κυβέρνησης στη βάση της «δεξιάς πολυκατοικίας». Ταυτόχρονα επιδιώκει να εξαφανίσει από την πολιτική επικαιρότητα τον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται και που προετοιμάζοναι, να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και το λαϊκό κίνημα από τους κύριους στόχους πάλης του. Επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο εγγυητής της «δημοκρατικής νομιμότητας», κρατώντας τη ρομφαία της «κάθαρσης».

Η Χρυσή Αυγή, παρά το δήθεν «αντισυστημικό» και «αντιμνημονιακό» προσωπείο με το οποίο εμφανίζεται στις πλατιές λαϊκές μάζες, στην πράξη συνιστά την πιο σκληρή εφεδρεία του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καθεστώτος και των διεθνών ιμπεραλιστικών αντιδραστικών δυνάμεων. Ο φασισμός γεννιέται και αναπτύσσεται ακριβώς πάνω στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις της ντόπιας ολιγαρχίας, η ΕΕ και οι πολεμοκάπηλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Tην πραγματική πάλη ενάντια στο φασισμό μόνο ο λαός μπορεί να τη σηκώσει στους ώμους του. Kαι θα απαιτηθεί η πιο πλατιά αφύπνιση, συνειδητοποίηση και κινητοποίηση του δημοκρατικού κόσμου για το ξεσκέπασμα της φασιστικής προπαγάνδας και των κάλπικων, αντιδραστικών συνθημάτων της, με την ταυτόχρονη ανάδειξη των πραγματικών αιτίων που γεννούν και τρέφουν το φασισμό, τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

Μαζικός και ανυποχώρητος λαϊκός αγώνας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που εκθρέφει τις φασιστικές δυνάμεις.

Όλοι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, Κερατσίνι, Παναγή Τσαλδάρη στις 6.00μμ

Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, συναυλία των «Φίλων του Π. Φύσσα» στο Σύνταγμα στις 5.00μμ

Σεπτέμβρης 2014

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημιο κρητης
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown
Επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων για το περιβάλλον
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown