Thumbnail
Παρεμβάσεις ΔΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε.
http://[email protected]
Εκπρόσωποι στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
Ιωαννίδου Γιώτα (6948262883)
Γιαννάτου Κική (6945811325)

Μας έφεραν το 3ο μνημόνιο και φεύγουν νύχτα!
Μνημονιακή αναλγησία και κυβερνητική ανευθυνότητα από πλευράς υπουργείου Παιδείας, οδηγούν σχολεία και εκπαιδευτικούς σε πλήρη διάλυση

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αφού συναίνεσε στην ψήφιση του 3ου μνημονίου υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης  (αντιδραστικό οπλοστάσιο ΟΟΣΑ 2011, ΕΕ, «Νέο Σχολείο»), θεώρησε ότι έχει κάνει το χρέος της και φρόντισε να παραιτηθεί, εξασφαλίζοντας πριν όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να επικρατήσει το απόλυτο χάος σε ό,τι αφορά την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.  

•    Οι αποσπάσεις είναι σε εκκρεμότητα και χιλιάδες συνάδελφοι δεν γνωρίζουν πού θα πρέπει να παρουσιαστούν σε 5 ημέρες!
•    Ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το αν, πότε και πώς θα γίνουν προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, σκόπιμα αφήνεται να εννοηθεί από δηλώσεις στον τύπο ότι δύσκολα θα εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις.
•    Οι προσλήψεις των αναπληρωτών είναι κυριολεκτικά στον αέρα, αφού οι αιτήσεις των συναδέλφων θα πρέπει να επαναληφθούν. Μάλιστα αν εκτιμήσουμε ότι δίνονται 7 εργάσιμες ημέρες,  ώστε να γίνει εκ νέου όλη η διαδικασία, χωρίς ακόμη να ξέρουμε το χρόνο έναρξής της, ότι θα χρειαστούν κάποιες μέρες για να βγουν οι πολυπόθητοι πίνακες και ένα εύλογο διάστημα για να πραγματοποιηθούν οι ενστάσεις, φαντάζεται κανείς το πότε θα προχωρήσουν οι προσλήψεις.
•     Ο αριθμός των κενών σύμφωνα με δηλώσεις  στελεχών του υπουργείου ποικίλει από μέρα σε μέρα, ενώ με βάση τα στοιχεία τουλάχιστον της περσινής χρονιάς 2014-1015, οι αναπληρωτές που εργάστηκαν στη Δευτεροβάθμια ήταν 5.444, οι συνταξιοδοτήσεις 1.527  και πολλά κενά παρέμειναν ακάλυπτα, άρα μιλάμε για τουλάχιστον 7.000 κενά.
•    Το συνολικό μέγεθος των πιστώσεων για τις προσλήψεις των αναπληρωτών και το από πού αυτές θα εξασφαλιστούν,  αποτελεί επίσης ζητούμενο, αφού μόνο ένα ποσοστό τους θεωρείται ότι έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ.

Ακόμη και το πότε θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία τέθηκε υπό αμφισβήτηση!

Η έλλειψη επίσημης και υπεύθυνης ενημέρωσης, η αδικαιολόγητη χρονική καθυστέρηση  σε συνδυασμό με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις έχουν καλλιεργήσει το έδαφος, ώστε τα βασικά εκπαιδευτικά ζητήματα να πρωτοστατούν σε δημοσιεύματα, με εκτιμήσεις για το πώς θα επιλυθούν.

Για όλα όσα συμβαίνουν υπάρχουν ευθύνες! Θα μπορούσαν κάλλιστα όλα τα παραπάνω να είχαν δρομολογηθεί και να μην είναι πλέον υπόθεση της υπηρεσιακής Κυβέρνησης, ώστε το υπουργείο να χρησιμοποιεί ως άλλοθι για άμεσες λύσεις  την έλλειψη ευελιξίας της.
Αγωνία,  ανασφάλεια και  αβεβαιότητα έχουν φέρει ένα μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού δυναμικού και τους αναπληρωτές συναδέλφους μας στα όριά του! Η τακτική αυτή, μαζί με τη μνημονιακή βαρβαρότητα και την προώθηση της πολιτικής ΕΕ – ΟΟΣΑ για ελαστικοποίηση της εργασίας και λιτότητα, λιπαίνει το έδαφος του εργασιακού κανιβαλισμού.
Ο βασικός ρόλος των σχολείων δεν είναι να αποτελούν «εκλογικά κέντρα». Απαιτούμε άμεσα:

•    Κάλυψη των χιλιάδων κενών, με διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.
•    Να σταματήσει ο εμπαιγμός απέναντι στους αναπληρωτές. Οι συνάδελφοί μας  έχουν ταλαιπωρηθεί απίστευτα τα τελευταία χρόνια και πρέπει επιτέλους να δοθεί τέλος σε αυτήν την ομηρία. Να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να είναι τοποθετημένοι στα σχολεία τους έγκαιρα.
•    Να ανακοινωθούν και να υπογραφούν τώρα οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ, ώστε να μπορέσουν οι χιλιάδες συνάδελφοι να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Ακόμη:
•    Να αποδοθούν, όλα τα χρήματα της τρίτης δόσης στις σχολικές επιτροπές, καθώς και οι υπόλοιπες αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για τη λειτουργία των σχολείων (πληρωμή καθαριστριών κλπ) .
•    Να καταργηθεί η προσαύξηση του 10% του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
Αυτά είναι ορισμένα από τα ελάχιστα που οφείλουν να γίνουν, για να μην είναι το «άνοιγμα» των σχολείων σχήμα λόγου.Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, οι τοπικές ΕΛΜΕ να αναλάβουν το μερίδιο των ευθυνών τους  στη διεκδίκησή τους.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Το επόμενο διάστημα να πάρουμε όλοι θέση μάχης για την ανατροπή της  μνημονιακής  πολιτικής, στην οποία δε  χωρούν συντεχνιακές λογικές ή ατομικού τύπου διεκδικήσεις και «λύσεις». Απέναντι στην «εθνική» μνημονιακή συναίνεση (ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΝΔ,ΠΟΤΑΜΙ,ΠΑΣΟΚ) του 3ου μνημονίου και σε όποιες κυβερνητικές «λύσεις» την υλοποιήσουν, πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας με όπλα τα συνδικάτα και τα σωματεία μας, να συγκροτήσουμε ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό και παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους, που θα απαιτεί και θα επιβάλλει την κατάργηση των μνημονίων, παλιών και νέων,  της  δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων, θα αρνείται και θα ανατρέπει το μονόδρομο της πολιτικής που επιβάλλουν κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ και οι ντόπιοι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου.

 


Αθήνα, 27/8/2015

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές