Thumbnail
Επιστολή παραίτησης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Εδώ και περισσότερο από ένα μήνα ο ελληνικός λαός παρακολουθεί εμβρόντητος την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μεταλλάσσεται ταχύτατα σε ένα αντιλαϊκό μόρφωμα, που θα ψηφίσει τα πιο σκληρά μέτρα από καταβολής μνημονίων. Μετά από «ατελέσφορες» διαπραγματεύσεις, «ατυχείς» χειρισμούς 6 μηνών και έλλειψη προετοιμασίας που υποψιάζει με την πολιτική της αφέλεια και τον κάθε ανυποψίαστο κι αφού η κατάσταση έφτασε πια εσκεμμένα ή απερίσκεπτα στο απροχώρητο, η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στον ελληνικό  λαό με την εξαγγελία δημοψηφίσματος, ο οποίος με ένα μεγαλειώδες ΟΧΙ, της τάξης του 62%, διατρανώνει την απόφασή του ότι δεν δέχεται να εκβιαστεί και να σηκώσει άλλο τα βάρη μιας άδικης λιτότητας. Την επόμενη μέρα με μια κίνηση πρωτοφανούς πολιτικού αμοραλισμού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετατρέπει το ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ένα ντροπιαστικό ΝΑΙ, με το οποίο μεταβαίνει, όλου του αστικού μπλοκ, που μέχρι χτες τον πολεμούσε λυσσαλέα, συνεπικουρούντος, στο Eurogroup, έτοιμος για ολική παράδοση. Έκτοτε παρακολουθούμε όλο το θέατρο παραλόγου να εκτυλίσσεται μπρος στα μάτια μας: αριστερούς βουλευτές να ψηφίζουν αυτά που μέχρι χτες κατήγγειλαν, την κυβέρνηση να υιοθετεί όλη τη μνημονιακή ρητορική για αναπόφευκτα σκληρή λιτότητα, αντιλαϊκά και πλήρως υφεσιακά μέτρα να βαπτίζονται ως η μόνη σωτηρία, κι όλα αυτά να οδηγούν σε ένα ντετερμινιστικό, αδιέξοδο μονόδρομο που πρέπει όλοι να βαδίσουμε με σκυμμένο το κεφάλι.

Το σκληρότερο και πιο αντιλαϊκό μνημόνιο είναι εδώ με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται να βάζει τη χώρα στο γύψο για πολλά ακόμη χρόνια!

Ε! Λοιπόν, ΟΧΙ! Οι λαϊκοί, εργασιακοί, ταξικοί αγώνες τόσων χρόνων δε θα θυσιαστούν στο βωμό της επιβεβλημένης, από τα ξένα κέντρα και τους ντόπιους συνεργάτες τους, λιτότητας,  με τις ευλογίες μιας κατ’ επίφαση αριστερής κυβέρνησης. Όσοι βαυκαλίζονται στην ιδέα ότι μια «αριστερή» κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα  ένα μνημόνιο και μάλιστα χειρότερο και επαχθέστερο από κάθε άλλη φορά, πλανώνται πλάνην οικτρά και θα πρέπει να αναλογιστούν ποια τύχη είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τα αριστερά κόμματα «της ευθύνης» που ψήφισαν μνημονιακά μέτρα.

Προσωπικά δεν θα συνηγορήσω σ’ αυτό το έγκλημα που πάει να συντελεστεί εις βάρος του ελληνικού λαού, του κόσμου της εργασίας, της νέας γενιάς, των ηλικιωμένων, των άνεργων και των κατατρεγμένων.

Παραιτούμαι από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν αποδέχομαι να συνεχίσω να λειτουργώ σε ένα κόμμα, που ενώ ξεκίνησε ως κόμμα των μελών του έχει μετατραπεί σε ένα αρχηγικό συνονθύλευμα, που περιμένει άνωθεν εντολές και που η πίστη στον αρχηγό και η εμμονική προσήλωση στο ευρώ έχουν υποκαταστήσει την όποια ιδεολογία του.

Παραιτούμαι γιατί δεν μπορώ να στηρίζω άλλο με την παρουσία μου την εξαπάτηση που υπέστη ο λαός μας  με τη φαλκίδευση του υπερήφανου ταξικού του ΟΧΙ.

Παραιτούμαι γιατί δεν μπορώ να δικαιολογήσω πώς οι «αριστεροί» βουλευτές μας μέσα στη βουλή θα ψηφίζουν μνημόνια ενώ απ’ έξω θα στήνεται ένα σκηνικό άγριας καταστολής.

Παραιτούμαι γιατί αυτά τα οποία ονειρευτήκαμε και για τα οποία παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορεί να βαπτίζονται από τον αρχηγό και την ηγετική ομάδα ως ιδεοληψίες, με σκοπό να καλύψουν την δική τους τεράστια οπισθοχώρηση από θέσεις και αξίες για τις οποίες η Αριστερά έχει ματώσει.

Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο της εργασίας, τους συναδέλφους μου, τους φίλους μου, που λόγω της στάσης μου και της ένταξής μου σ’ αυτό το χώρο εξαπατήθηκαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες.

Ζητώ συγνώμη από τα παιδιά μου, τους μαθητές και τις μαθήτριές μου που εξαιτίας μου ταύτισαν την Αριστερά με αυτό το θλιβερό κακέκτυπο.

Η ζώσα Αριστερά πάλλεται ευτυχώς ακόμη στους δρόμους του αγώνα και των διεκδικήσεων και δεν χωρά σε αδιέξοδους κυβερνητισμούς.

Σ’ αυτούς τους αγώνες θα βρεθούμε πάλι όλοι μαζί κόντρα σε αυτούς που καπηλεύτηκαν τα όνειρά μας για να τα στριμώξουν μέσα σε κυβερνητικούς θώκους.

Δυστυχώς για αυτούς οι καρδιές μας ακόμη φλέγονται από τη φλόγα της αλληλεγγύης, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σοσιαλισμού.

Δυστυχώς για αυτούς τα όνειρα μας παραμένουν ζωντανά, έρχονται από μακριά και φτάνουν ως πολύ μακριά.

Δυστυχώς για αυτούς τα όνειρα παίρνουν κάποια στιγμή εκδίκηση!

Χαρά Νίκα

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Εύβοιας

Γραμματέας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Ευβοίας

Αναπληρωματικό αιρετό μέλος ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές