Thumbnail
Παρέμβαση φοιτητών και εργαζομένων κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της Συγκλήτου

Παρέμβαση φοιτητών και εργαζομένων κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της Συγκλήτου

Πολυεπίπεδες είναι οι συνέπειες από την απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει άλλους 150 εργαζόμενους, που εργάζονται εδώ και χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΕΚΠΑ) ως συμβασιούχοι. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, στις αρχές του μήνα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ. Φορτσάκης ανακοίνωσε στους 150 εργαζόμενους - που καλύπτουν σημαντικές θέσεις σε βιβλιοθήκες, γραμματείες, παιδικό σταθμό για τα παιδιά του προσωπικού του Ιδρύματος κ.ά. - ότι δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, που οι περισσότερες λήγουν στις 30 Νοέμβρη. Δεκάδες οικογένειες θα έρθουν αντιμέτωπες με τον εφιάλτη της ανεργίας, ενώ συνέπειες θα υπάρχουν και για τις σπουδές των φοιτητών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών, που αν προχωρήσουν οι απολύσεις των 150 εργαζομένων θα κλείσει η βιβλιοθήκη (δηλαδή οι φοιτητές δε θα μπορούν να κάνουν εργασίες, να έχουν πρόσβαση στη βιβλιογραφία και θα αναγκάζονται είτε να αγοράζουν την προτεινόμενη, είτε να βγάζουν φωτοτυπίες, αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό δε θα έχει πρόσβαση σε αυτή προκειμένου να παραχθεί νέα γνώση), ενώ στη Γραμματεία μένει ένας υπάλληλος (δηλαδή θα είναι αδύνατο να κάνει ολοκληρωμένη δουλειά, αφού ένας άνθρωπος επωμίζεται εγγραφές, μετεγγραφές, βαθμολογία και δεκάδες καθημερινά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του Τμήματος).

Να σημειωθεί ότι το Ιδρυμα ήδη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με την υποχρηματοδότηση (που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα μετά την απόφαση για περικοπή 1 δισ. από τα κονδύλια που προορίζονταν για ΑΕΙ και ΟΤΑ) και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων, προλειαίνοντας με αυτόν τον τρόπο το έδαφος για παράδοση τομέων και λειτουργιών του πανεπιστημίου σε ιδιώτες, όπως έγινε με τη καθαριότητα, που οι σχολές έχουν πήξει στα σκουπίδια και αναμένεται διαγωνισμός για εργολαβική εταιρεία που θα την αναλάβει.

Χτες στη συνεδρίαση της Συγκλήτου - η οποία συνεδρίασε σε ξενοδοχείο στο ...Μαρούσι που φυλασσόταν από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ! - εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων και συμβασιούχων, μετά τις έντονες πιέσεις τους και συνοδευόμενοι από ΜΑΤ παρενέβησαν για να καταγγείλουν την απόφαση της κυβέρνησης για νέες απολύσεις στο ΕΚΠΑ. Το γεγονός καταδίκασε από την πρώτη στιγμή η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο ΕΚΠΑ, κάνοντας σαφές ότι «δε θα δεχτούμε ούτε μία απόλυση! Είναι αιτία πολέμου»!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά