Thumbnail
Οικονομία στο πρόχειρο και να αποφύγουν να γεμίσουν όλο το τετράδιο, γιατί δύσκολα θα πάρουν και δεύτερο.

Οικονομία στους επιτηρητές και τα τετράδια κάνει το υπουργείο Παιδείας, λόγω των μειωμένων κονδυλίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, όπως προκύπτει από τις σχετικές εγκυκλίους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν οικονομία στο πρόχειρο και να αποφύγουν να γεμίσουν όλο το τετράδιο, γιατί δύσκολα θα πάρουν και δεύτερο.

Λιγότεροι επιτηρητές σε μεγαλύτερες αίθουσες.

«Κατά τον ορισμό των επιτηρητών για την εξέταση των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα, παρακαλούμε ο αριθμός των επιτηρητών που θα οριστούν να είναι ο απολύτως αναγκαίος» αναφέρεται στην εγκύκλιο.

"Επίσης, κατά τον ορισμό των επιτηρητών για την εξέταση των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα, παρακαλούμε ο αριθμός των επιτηρητών που θα οριστούν να είναι ο απολύτως αναγκαίος"

Σχετικά με τη χορήγηση δεύτερου τετραδίου, η σχετική εγκύκλιος αναφέρει

«Οι πρόεδροι των κέντρων εξέτασης πρέπει να επιστήσουν την προσοχή στους υποψηφίους για τη σωστή διαχείριση του χώρου του τετραδίου (16 φύλλα), ώστε να χωρέσει τις απαντήσεις τους. αναφέρει η εγκύκλιος Σε καμία περίπτωση δεν θα χορηγηθεί σε υποψήφιο δεύτερο τετράδιο, παρά μόνο κατόπιν διαβίβασης του αιτήματος στην ΚΕΕ και πιθανής άδειας.»

Διακυβεύεται η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών

Σε επιστολή του ο Υφυπουργός Παιδείας, προς τον  Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αναφέρει πως διακυβεύεται η ομαλή διεξαγωγή των φετινών πανελλαδικών.

Συγκεκριμένα ανέφερε:"Η μη επαναφορά του προϋπολογισμού για τις Πανελλαδικές διακυβεύει την ομαλή διεξαγωγή τους. Το πρόβλημα εύρεσης εκπαιδευτικών για να στελεχώσουν και να στηρίξουν τον μηχανισμό θα λάβει μεγάλες διαστάσεις"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα