Thumbnail
Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

http://synaxekpedeftikoi.blogspot.com/,  

[email protected]

18.7.2014

Συλλαλητήριο  ενάντια στις διαθεσιμότητες

Τρίτη, 22  Ιουλίου, ώρα  12.30,  Υπουργείο  Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Βασ. Σοφίας 15.

·        Στις  22 Ιουλίου  συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόφαση της συγκυβέρνησης  Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ  να θέσει σε διαθεσιμότητα  2.000 εκπαιδευτικούς  που υπηρετούσαν στα ΕΠΑΛ, καταργώντας ταυτόχρονα τις αντίστοιχες ειδικότητες που  κάλυπταν οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί  και πετώντας  στον καιάδα της ιδιωτικής εκπαίδευσης  χιλιάδες μαθητές της  Τεχνικής εκπαίδευσης. Η συγκυβέρνηση επίσης στα πλαίσια εφαρμογής των μνημονίων της τρόικας έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τους σχολικούς φύλακες, τους διοικητικούς των Πανεπιστημίων  και τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙ.

·        Με την συμπλήρωση ενός χρόνου από τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, Βασ. Σοφίας  15, απαιτώντας την ακύρωση όλων των απολύσεων.

·        Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί θα είναι εκεί. Συμπαραστέκονται  σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και σε όλα τα θύματα της βάρβαρης πολιτικής της Ε.Ε και ΔΝΤ. Ταυτόχρονα εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους και τη διαφωνία τους για ακολουθούμενη τακτική από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Η πολιτική  κατάργησης των εργασιακών  δικαιωμάτων που με αίμα κατάκτησαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 150 χρόνια, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με απεργίες λιτανείες, ούτε με συλλαλητήρια διαμαρτυρίας. Απαιτείται ενότητα των εργαζομένων και απόφαση για σύγκρουση με την πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικας, μέχρι την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής της Ε.Ε  και της κυβέρνησης. 5 χρόνια οι κυβερνήσεις της τρόικας πετσοκόβουν τους εργαζόμενους, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, στέλνουν στην ανεργία 1.500.000 εργαζόμενους, μειώνουν τις συντάξεις, διαλύουν τη δημόσια παιδεία και υγεία, και ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ  παίζουν πετροπόλεμο με την κυβέρνηση με  σαράντα(40)  24ωρες απεργίες.

·        Κυβέρνηση και τρόικα έχουν  κηρύξει τον πόλεμο στους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Με πόλεμο θα τους αντιμετωπίσουμε. Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν πρωτοβουλία τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη και θα καλέσουν όλα τα σωματεία και ομοσπονδίες σε σύσκεψη για οργάνωση και στήριξη του αγώνα από τους εργαζόμενους για ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της Ε.Ε.  Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Όταν η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την επιστράτευση των απεργών και την κήρυξη  κάθε απεργίας ως παράνομης με τη συνδρομή των δικαστηρίων, για να καταργεί το δικαίωμα της απεργίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Η τελευταία επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ και η υποχώρηση του συνδικαλιστικού σωματείου τους,  μπροστά στις απειλές για φυλακίσεις, καθιστούν αναγκαία την αλλαγή τακτικής εκ μέρους των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Η συνέχιση της ίδιας τακτικής δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να χτυπάει κάθε απεργιακή κινητοποίηση. Όχι άλλη ήττα. Η επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, στους ΟΤΑ, ναυτικών της ΠΝΟ και των καθηγητών, δείχνει, ακόμη και στον πιο δύσπιστο, ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. 

Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ

Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος             Πόπη Μαζοκόπου

  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;