Thumbnail
Κατάσταση συναγερμού

Τουλάχιστον 21 παιδιά έχουν απαχθεί στην Ακτή Ελεφαντοστού από τον Δεκέμβριο και τα περισσότερα έχουν βρεθεί νεκρά, βάναυσα ακρωτηριασμένα, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Μπρίντου Μμπία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά τις απαγωγές αυτές, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για τα κίνητρα των δολοφονιών.
Πολλοί θεωρούν ότι οι απαγωγές σχετίζονται με τελετουργικές δολοφονίες τις οποίες διαπράττουν διεφθαρμένοι επιχειρηματίες και πολιτικοί, στο πλαίσιο τελετών στις οποίες υποτίθεται πως η χρήση ανθρωπίνων μελών εξασφαλίζει υπερφυσικές δυνάμεις.
«Αυτές είναι μυστικιστικές και απόκρυφες τελετές», εξήγησε ο Ντιντιέ Κομπενάν, ένας κάτοικος της Αμπιτζάν. «Πρόκειται για μαύρη μαγεία. Κάνουν αυτές τις ανθρώπινες θυσίες για να εξασφαλίσουν χρήματα και εξουσία», είπε ο ίδιος.
Από άλλους εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να σχετίζεται με τις εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη του τρέχοντος έτους, καθώς ένα κύμα απαγωγών παιδιών είχε καταγραφεί και εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2010.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα