Thumbnail
Τη μερίδα του λέοντος την είχαν οι δάσκαλοι καθώς αποχώρησαν 1287 και ακολουθούν οι  νηπιαγωγοί καθώς 408 αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα δημόσια σχολεία.

Η αβεβαιότητα που επικρατεί στο χώρο της εκπαίδευσης λόγω υποχρεωτικών μετατάξεων άλλα και της διαθεσιμότητας έχει συντελέσει στο να παρουσιαστεί και φέτος κύμα φυγής εκπαιδευτικών από τα σχολεία. Σύμφωνα άλλωστε με στοιχεία του αιρετού των δασκάλων κ. Μπράτη 1827 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συνταξιοδοτήθηκαν.

Τη μερίδα του λέοντος την είχαν οι δάσκαλοι καθώς αποχώρησαν 1287 και ακολουθούν οι  νηπιαγωγοί καθώς 408 αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα δημόσια σχολεία.Μικρότερος ήταν ο αριθμό των συνταξιοδοτήσεων στις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο εκτός από την πρωτοβάθμια  και στη δευτεροβάθμια υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που αποφάσισαν να βγουν στη σύνταξη.  Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας μόνο στη Θεσσαλία υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης 208 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από αυτούς οι 104 προέρχονταν από το νομό Λαρίσης και 41 από τα Τρίκαλα. Συνολικά υπολογίζεται ότι οι συνταξιοδοτήσεις στη δευτεροβάθμια θα φθάσουν τις 3500. 

Οι περισσότερες αποχωρήσεις εκπαιδευτικών αφορούν τις ειδικότητες των φιλολόγων, μαθηματικών και φυσικών.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 συνταξιοδοτήθηκαν συνολικά 4872 εκπαιδευτικοί, 3198 δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 1674 στην πρωτοβάθμια, και το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διορισμό 7789 αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό (πηγή: Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων).Ο μεγάλος αριθμός των συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με το μειωμένο αριθμό αναπληρωτών, μόλις 2000 στο κανονικό πρόγραμμα, αναδεικνύεται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και αναμένεται να δούμε πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα το Υπουργείο Παιδείας.

 

Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με βάση στοιχεία αιρετών άλλα και σχετικών ανακοινώσεων στο Διαύγεια παρουσιάζουμε ενδεικτικά αποχωρήσεις εκπαιδευτικών ανά νομό.

 

 

xenesglosses.eu

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα