Thumbnail
Μακραίνει η λίστα ατόμων που ζητούν βοήθεια

Πάτρα: Εκατοντάδες οικογένειες αδυνατούν να στρώσουν πασχαλινό τραπέζι - Μακραίνει η λίστα ατόμων που ζητούν βοήθεια

Μ. Πέμπτη διανομή τροφίμων σε όσους δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Τράπεζας Τροφίμων

Πληθαίνουν οι νεόπτωχοι στην Πάτρα, με τους ανθρώπους που προσφεύγουν στην Τράπεζα Τροφίμων για να πάρουν τα απαραίτητα για να συντηρηθούν και να θρέψουν την οικογένειά τους να παρουσιάζουν συνεχώς αυξητική τάση.

Αυτή τη στιγμή 1.300 άτομα είναι γραμμένα και παίρνουν βοήθεια από την Τράπεζα Τροφίμων, ενώ ο Κοινωνικός Τομέας του Δήμου δέχεται συνεχώς νέες αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα.

Παράλληλα όμως, γίνεται όλο και πιο δύσκολη η ανεύρεση προσφοράς τροφίμων από ιδιώτες και επιχειρήσεις, καθώς αυτοί που προσέφεραν δεν έχουν πλέον αυτή τη δυνατότητα.

Ταυτόχρονα, εμφανίζεται μια νέα κατηγορία ανθρώπων που ζητά βοήθεια. Είναι αυτοί που δεν μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα σίτισης ή προσφοράς τροφίμων από την Τράπεζα Τροφίμων, καθώς έχουν κάποιο μικρό εισόδημα και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Το μικρό όμως εισόδημα που μπορεί να έχουν, για παράδειγμα 500 ευρώ από την εργασία ενός μέλους της οικογένειας, δεν τους επιτρέπει να τα βγάλουν πέρα, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν έξοδα όπως ενοίκιο, λογαριασμός ΔΕΗ κ.ά.

Οι άνθρωποι αυτοί προσφεύγουν στις κοινωνικές υπηρεσίες ζητώντας λίγα τρόφιμα για να μπορέσουν να στρώσουν το πασχαλινό τραπέζι της οικογένειας.

Όπως ανέφερε στο patrastimes.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικού Τομέα Θεοχάρης Μασσαράς, οι πολίτες που δεν είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα της Τράπεζας Τροφίμων θα μπορούν να παραλάβουν τρόφιμα από την Τράπεζα την Μεγάλη Πέμπτη, καθώς οι υπηρεσίες κατάφεραν να συγκεντρώσουν επιπλέον τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν σε αυτούς.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr/

 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΑΠ
ΕΑΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εισαγωγής για το 2024/2025 - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βασιζόμενη στον χρόνο υποβολής αίτησης
Η προθεσμία αιτήσεων λήγει στις 14 Ιουνίου
ΕΑΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εισαγωγής για το 2024/2025 - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βασιζόμενη στον χρόνο υποβολής αίτησης
servia
Η ανυπακοή του Μαρίνου Ριτσούδη: ο Έλληνας που στη Σερβία λατρεύεται ως ήρωας ενώ στη χώρα μας έχει ξεχαστεί
Εκεί κάπου στους δρόμους του Βελιγραδίου, στη συνοικία Drojol υπάρχει ένα τοιχογράφημα, ένα γκράφιτι δηλαδή, με την μορφή ενός Έλληνα
Η ανυπακοή του Μαρίνου Ριτσούδη: ο Έλληνας που στη Σερβία λατρεύεται ως ήρωας ενώ στη χώρα μας έχει ξεχαστεί