Thumbnail
Η πτώση των βάσεων θεωρείται δεδομένη

Πτώση των βάσεων ακόμη και πάνω από 2.000 μόρια αναμένεται φέτος σε δεκάδες τμήματα κυρίων των ΤΕΙ της Περιφέρειας αλλα και πανεπιστημίων σε απομακρυσμένες περιοχές, καθώς όπως εκτιμόύν οι εκπαιδευτικοί που βοήθησαν του υποψηφίυος να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία, τα παδιά αντίθετα με προηγούμενες χρονιές δεν έδειξαν καμία επιθυμία να εισαχθούν σε τμήματα μακριά από τα σπίτια τους για δύο σοβαρούς λόγους: 

Ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να "μεταφερθούν" σε σχολή κοντά στην κατοικία τους, γεγονός που θα υποχρέωνε τους υποψήφιους να επιβάρυναν με σημαντικό κόστος τις οικογένειές τους. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι προτίμησαν να επιλέξουν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους, προκειμένου να αποφύγουν τις μετακινήσεις και τα επιπλέον έξοδα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις οικογενειών, θα ήταν αδύνατον να καλυφθούν.

Η πτώση των βάσεων είναι δεδομένη για τη φετινή χρονιά ακόμα και για τα υψηλόβαθμα τμήματα, λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή φέτος θα έρθουν τα πάνω κάτω στις βάσεις λόγω των επιλογών που έκαναν οι μαθητές στο μηχανογραφικό τους δελτίου τις προηγούμενες ημέρες.

Εκτιμήσεις

Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν στο «ΕΘΝΟΣ» ότι φέτος θα έχουμε πολλές εκπλήξεις στην κίνηση των μορίων και βάσεις πολλών ταχυτήτων, ενώ πολλοί υποψήφιοι θα εισαχθούν και πάλι τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στα ΤΕΙ με βαθμούς πολύ κάτω της βάσης, δηλαδή ακόμη και με λιγότερα από 5.000 μόρια.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι ενδεχομένως εκατοντάδες τμήματα της περιφέρειας θα χάσουν «χιλιάδες μόρια λόγω κυρίως της χαμηλής ζήτησης που έδειξαν φέτος γι’ αυτά οι υποψήφιοι.

Κεντρικά τμήματα

Η πτώση των βάσεων θα είναι μεγάλη στις υψηλόβαθμες σχολές, που θα ξεκινούν από λίγα μόρια (200-400), πτώση στις μεσαίες σχολές και αναμένεται να κυμανθούν από 500-800 μόρια. «Κατρακύλα αναμένεται να υπάρξει σε χαμηλόβαθμα πανεπιστημιακά τμήματα αλλά κυρίως στα ΤΕΙ της περιφέρειας έως και αρκετά πάνω από 2.000 μόρια μπορεί και 3.000 μόρια! Φυσικά στα κεντρικά τμήματα η πτώση θα είναι συγκρατημένη είτε πρόκειται για πανεπιστήμια είτε για ΤΕΙ.

 

Ακολουθεί πίνακας με την πορεία των βάσεων και τις εκτιμήσεις για το 2015: 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΘ
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
«Φοβάμαι ότι υπάρχουν κι άλλες βιοψίες, που ενδεχομένως δεν έχουν εκτιμηθεί»
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
βια ανηλικων
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας
Η ΟΛΜΕ είχε εγκαίρως προβλέψει και προειδοποιήσει  το υπουργείο Παιδείας για την έξαρση βίας, είχε καταθέσει υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και...
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας