Thumbnail
Γράφει ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης

Διάβασα πριν λίγο την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ που με καταγγέλλει για δήθεν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην επιτροπή μόνιμων διορισμών ,όπου συμμετέχω εκ μέρους της ΔΟΕ.

Δεν έχει κανένα νόημα να απαντήσω επί της ουσίας ,αφού πρόκειται περί διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και κατανοώ απολύτως το λόγο για τον οποίο η ΟΙΕΛΕ έκανε αυτή την καταγγελία.Μερικές παρατηρήσεις μόνο:

1.Κανέναν απαξιωτικό χαρακτηρισμό δεν έκανα ποτέ σε βάρος των ιδιωτικών εκπκών, ούτε στην επιτροπή ούτε πουθενά αλλού.Το αντίθετο.Δήλωσα ότι σέβομαι και τιμώ τον αγώνα και τη δουλειά τους που γίνεται σε πολύ δύσκολες εργασιακές συνθήκες.

2.Αντέδρασα και εγώ ,αλλά και η ΔΟΕ στη συνέχεια, μόλις ενημερώθηκε από τους αιρετούς, στην πρόταση συμβούλου του αναπληρωτή υπουργού παιδείας ,παλιού μέλους της ΟΙΕΛΕ -ιδιωτικού εκπκού ,για προσμέτρηση της προυπηρεσίας όλων των ιδιωτικών εκπκών στις λίστες της δημόσιας εκπαίδευσης.

3.Θέσαμε ,εκ μέρους της ΔΟΕ,στην επιτροπή θέμα δεοντολογίας και ασυμβίβαστου για τον σύμβουλο του κ.Κουράκη.Πώς δηλ. είναι δυνατόν να συμμετέχει στην επιτροπή κάποιος που οι αποφάσεις της τον αφορούν άμεσα.Σύμβουλος του υπ.παιδείας απάντησε πως θα θέσει το θέμα στον υπουργό.

4.Για το θέμα ενημέρωσα χθες αναλυτικά τους 600 αντιπροσώπους στην 84η Γ.Σ της ΔΟΕ.

Τέλος, επισημαίνω ότι κατανοώ την "ενόχληση" κάποιων που τα σχέδιά τους δημοσιοποιήθηκαν,αλλά δηλώνω πως όσες επιθέσεις και καταγγελίες κι αν δεχθώ ,όσο θα είμαι στην επιτροπή,θα υπερασπίζομαι τα συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα