Thumbnail
ενημέρωση από τον αιρετό Γιώργο Χρόνη

ΔΕΛΤΙΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  Νο  13                        

του  αιρετού  Γιώργου  Χρόνη

εκλεγμένου με  το  ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΠΥΣΠΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

Συνεδρίαση διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας.                        Όπως σας είχα ενημερώσει στην τελευταία μου ανακοίνωση, την Τρίτη 9-6-2015, θα συνεδρίαζε το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ για να ελέγξει τους φακέλους των υποψήφιων διευθυντών. Ύστερα από δική μου παρέμβαση αποφασίστηκε τελικά ο έλεγχος να γίνει τη Δευτέρα 8-6-2015 ώστε αν διαπιστώνονταν τυχόν αποκλίσεις προς τα πάνω των μοριοδοτήσεων των υποψήφιων,  να είχαν το δικαίωμα να υποβάλουν ενστάσεις στις περιπτώσεις εκείνες που θα είχαν μείωση μορίων ύστερα από τον επανέλεγχο. Τελικά δεν υπήρξε καμιά τέτοια περίπτωση. Υπήρξαν όμως 18 περιπτώσεις υποψήφιων,  που όπως φάνηκε από τον επανέλεγχο,  έπρεπε να πάρουν περισσότερα μόρια.

Πριν ξεκινήσει η παραπάνω διαδικασία πρότεινα να εξεταστούν από όλα τα μέλη της επιτροπής όλοι οι φάκελοι. Η πρόεδρος της επιτροπής αντιπρότεινε να μοιραστούν οι φάκελοι ισόποσα σε καθένα από τα 5 μέλη του συμβουλίου-εκτός της προέδρου-και με τη βοήθεια υπαλλήλων να γίνει ο επανέλεγχος. Έγινε δεκτή η 2η πρόταση καθώς κάτι τέτοιο προβλεπόταν από τον σχετικό νόμο. Όλες οι αιτήσεις ήταν συνολικά 195-προστέθηκε μία στις 194 που σας είχα αναφέρει σε παλιά μου ανακοίνωση και αφορούσε αίτηση που ήρθε από άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα και αφορούσε σχολεία της επαρχίας. Έτσι το κάθε μέλος πήρε από 39 αιτήσεις με κριτήριο την αλφαβητική σειρά. Εμένα μου έλαχε να εξετάσω τις αιτήσεις από τον Αθανασόπουλο Αναστάσιο ως τον Δεσπουλή Γιώργο.

Στις παραπάνω 39 αιτήσεις υπήρξαν 5 περιπτώσεις υποψήφιων που έπρεπε να έχουν πάρει περισσότερα μόρια είτε από τη θητεία τους ως διευθυντές( 2 περιπτώσεις ) είτε από τη θητεία τους ως υποδιευθυντές( 2 περιπτώσεις ) είτε από ξένη γλώσσα( 1 περίπτωση ). Οι υποψήφιοι αυτοί θα πάρουν τα επιπλέον μόρια είτε έχουν κάνει ένσταση είτε όχι. Υπήρξαν επίσης 3 περιπτώσεις υποψήφιων που έχουν κάνει ένσταση( και οι 3 για τα χρόνια υπηρεσίας τους ) που δεν είχα τα απαραίτητα στοιχεία για να ελέγξω τις περιπτώσεις τους και έτσι θα εξεταστούν αύριο στη διαδικασία των ενστάσεων καθώς ζήτησα να προσκομιστούν επιπλέον στοιχεία.

Δεν έχω αναλυτικά στοιχεία για τις υπόλοιπες 13 περιπτώσεις υποψήφιων που θα πάρουν παραπάνω μόρια, καθώς επεξεργάστηκαν τους φακέλους τους τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής.

Όπως ανέφερα παραπάνω, αύριο, θα εξεταστούν από το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ όλες οι ενστάσεις. Μέχρι στιγμής έχω εικόνα από τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν μέχρι Παρασκευή 5-6-2015( είναι 25 ) χωρίς να γνωρίζω πόσες ενστάσεις κατατέθηκαν σήμερα Δευτέρα 8-6-2015. Μετά το τέλος της εκδίκασης των ενστάσεων θα αναρτηθούν οι νέοι πίνακες με τη μοριοδότηση και τις επιλογές των υποψήφιων από τη Διεύθυνση.

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας.                                Όπως σας είχα ενημερώσει, σήμερα, Δευτέρα 8-6-2015, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας για την οριστική επικαιροποίηση των αποφάσεων για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε σχολεία της Γ΄ Αθήνας ενόψει της ψηφοφορίας για την επιλογή των διευθυντών. Ύστερα από την επικαιροποίηση, η Διεύθυνση αφού έλαβε υπόψη της παρατηρήσεις και προτάσεις των εφορευτικών επιτροπών για τους εκλογικούς καταλόγους που είχαν παραλάβει την Παρασκευή 5-6-2015, τύπωσε νέους εκλογικούς καταλόγους τους οποίους θα προωθούσε άμεσα και αυθημερόν ηλεκτρονικά στα σχολεία, μαζί με νέες οδηγίες για τις εφορευτικές επιτροπές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:   Επειδή ρωτούν και ξαναρωτούν οι συνάδελφοι τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν εκλεγεί διευθυντής σε μια σχολική μονάδα( αν δε συγκεντρώσει κανείς υποψήφιος το 20% των έγκυρων ψήφων, αν δεν υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία του 65% των εκλογέων της σχολικής μονάδας ) επαναλαμβάνω για μια άλλη φορά ότι σε αυτή την περίπτωση το ΠΥΣΠΕ ορίζει προσωρινά διευθυντή μέσα από τη σχολική μονάδα( μπορεί να είναι οποιοσδήποτε αρκεί να έχει οργανική θέση στη σχολική μονάδα ). Η θητεία του θα είναι προσωρινή μέχρι να επιλεγεί διευθυντής αφού επαναληφθεί η ίδια διαδικασία από την αρχή( ο νόμος προβλέπει ότι πρέπει να γίνει μέσα σε 3 μήνες ).

Οργανικά κενά στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας για μεταθέσεις.                   Όπως με ενημέρωσαν από τη Διεύθυνση δήλωσαν στο υπουργείο τα παρακάτω οργανικά κενά ενόψει των μεταθέσεων:

Γενική Αγωγή:   ΠΕ 70( 56 )

                             ΠΕ 60( 14 )

Ειδική Αγωγή:   ΠΕ 70( 11 )

                            ΠΕ  60( 8 )

                                                                             ΧΡΟΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                                                                                          Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ

                                                                                    εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

                                                                                          ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

                                                                                    (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

                                                                                          Τηλ.  6972363653                        

                                                                                             e-mail: [email protected]

                                                                                     Αναπληρωματικός: ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

                                                                                           Τηλ.  6934197300

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφρικανικη
Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να… μείνει: Οι λόγοι που εμφανίζεται συχνότερα – Τι εξηγεί καθηγητής του ΑΠΘ
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο στη χώρα μας, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως η παρουσία της αφρικανικής σκόνης τα τελευταία χρόνια είναι πιο έντονη
Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να… μείνει: Οι λόγοι που εμφανίζεται συχνότερα – Τι εξηγεί καθηγητής του ΑΠΘ