Thumbnail
ΟΛΜΕ

Αθήνα, 5/12/14

8 Δεκεμβρίου 2006 – 8 Δεκεμβρίου 2014

Διαρκής αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και μορφωτικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας

Συμπληρώνονται φέτος οκτώ χρόνια από τη μαύρη ημέρα της δολοφονίας του νεαρού μαθητή Γρηγορόπουλου από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σήμερα οκτώ χρόνια μετά, οφείλουμε να επισημάνουμε και να επαναφέρουμε στο προσκήνιο ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας ήταν η πολιτική του αυταρχισμού και της περιστολής των δικαιωμάτων.

Η επόμενη ημέρα και τα επόμενα χρόνια, βρίσκουν το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία αντιμέτωπους με τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που ξεθεμελιώνει εργασιακά, μορφωτικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Η πολιτική αυτή έχει ως απαραίτητο εργαλείο της την κρατική βία και καταστολή για να κάμψει και να υποτάξει τις λαϊκές αντιστάσεις. Από την ωμή κρατική και αστυνομική βία ενάντια στις λαϊκές διαδηλώσεις μέχρι τα πρόσφατα μαθητοδικεία και τις αντιδραστικές παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα ο στόχος είναι η εφαρμογή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, που τσακίζει ζωές και δικαιώματα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς και κάθε σκεπτόμενο πολίτη να σταθούν συνοδοιπόροι και αρωγοί στα δίκαια αιτήματα της νέας γενιάς. Να ορθώσουμε όλοι μαζί, με κάθε θεμιτό μέσο και πρόσφορο τρόπο, ένα κλοιό υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και αλληλεγγύης στη νεολαία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τη νέα γενιά να διεκδικήσει όλα τα δικαιώματά της στη ζωή, στην εκπαίδευση και στην εργασία, περιφρουρώντας ταυτόχρονα τους αγώνες της.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους σε ενότητα και επαγρύπνηση. Η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία δεν μπορούν να ανακόψουν το κίνημα εργαζομένων και νεολαίας για ένα καλύτερο μέλλον.

 Για το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021