Thumbnail
Για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολικών μονάδων

Να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σήμερα Τετάρτη, 21 Μαΐου, στις 1 το μεσημέρι, καλεί τους Καθηγητές η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας  (ΔΟΕ).

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:
Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες για συγχωνεύσεις – καταργήσεις δεκάδων σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης.
Ήδη αναπτύσσονται οι πρώτες αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα για να αποτραπούν αυτές οι εξελίξεις.
Για το σκοπό αυτό:
- Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ, όλους τους συναδέλφους, τους Συλλόγους Διδασκόντων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας και Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων, να οργανώσουν ενημερωτικές συσκέψεις και τοπικές πρωτοβουλίες.
- Να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνεται από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας και τη ΔΟΕ, την Τετάρτη, 21/5 ώρα 13.00, στο ΥΠΑΙΘ.
Να μην κλείσει κανένα σχολείο!
 
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ
Κινητοποίηση για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων
 Έπειτα από τα όσα «διέρρευσαν» στον τύπο σχετικά με το σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για εκτεταμένες συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολείων, ιδιαίτερα στην Αττική, τα οποία, δυστυχώς, δε διαψεύστηκαν, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφασίζει ως πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας  (για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου)  την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται την ίδια μέρα στις 1μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.
 Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την άμεση ανάκληση των αποφάσεων για τις συγχωνεύσεις που διαλύουν τα δημόσια σχολεία και καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα