Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Οι σχολές που οδηγούν στα επαγγέλματα του μέλλοντος


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Φεβρουάριος, 2015 - 10:19 | Στην Κατηγορία:

Δείτε τα επαγγέλματα του μέλλοντος αναλυτικά

Στη σημερινή εποχή της οικονομική κρίσης και της επαγγελματικής ανασφάλειας οι νέοι καλούνται να κάνουν επιλογές για τις σπουδές τους, επαναπροσδιορίζοντας πολλές από τις αντιλήψεις που είχαν καθιερωθεί μέχρι τώρα σχετικά με τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι ραγδαίες και μέσα στα επόμενά 15-20 χρόνια η εικόνα θα αλλάξει εντυπωσιακά και συνεπώς οι νέοι που τώρα καλούνται να κάνουν τις επιλογές τους καλό θα ήταν να είναι ενημερωμένοι για τις τάσεις της αγοράς εργασίας.

Η επιλογή των σχολών μέσα από το μηχανογραφικό δελτίο μετά τις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι το πρώτο βήμα ,όμως καλό θα ήταν τα παιδιά να γνωρίζουν ότι στη ζωή τους θα χρειαστεί ν’ αλλάξουν επαγγελματική πορεία πολλές φορές. Συνεπώς πέρα από τα «θέλω» οι νέοι θα πρέπει να συνυπολογίζουν και τις μελέτες σχετικά με τις μελλοντικές ανάγκες της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς εργασίας ι ανάλογα να κινηθούν, ως προς τη σχολή που θα επιλέξουν να σπουδάσουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο proson.gr

Κάντε like

 

 

Κάντε like


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Τα πέντε επαγγέλματα που θα κυριαρχήσουν την επόμενη δεκαετία

Το 85% των σημερινών ειδικοτήτων εκτιμάται πως δεν θα υπάρχει το 2030.