Thumbnail
«Πέρσι προσελήφθησαν περίπου 6.700 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και 1.300 αναπληρωτές Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π σε όλη τη χώρα»

Τους υπολογισμούς του Γ.Γ. του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. αμφισβητεί ο Αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Βασίλης Βούγιας, σε σχέση με τις λειτουργικές ανάγκες σε εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Όπως επισημαίνει στο ενημερωτικό του δελτίο, «η πραγματικότητα μας αναγκάζει να υπενθυμίσουμε πως μόνο για την Αττική οι λειτουργικές ανάγκες σε εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής ανέρχονται σε 1.700».

«Πέρσι δε προσελήφθησαν περίπου 6.700 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και 1.300 αναπληρωτές Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π σε όλη τη χώρα», επισημαίνει.

Και προσθέτει, "από το νούμερο των 2.000 λειτουργικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής απουσιάζουν οι 1.300 περίπου περσινές προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε./ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ./Συνοδοί μαθητών. Το προσωπικό αυτό προφανώς «ξεχάστηκε» για μια εισέτι φορά".

Επίσης σύμφωνα με τις δικές τους πληροφορίες όπως λένε χαρακτηριστικά, για φέτος και –πάντα από Προγράμματα ΕΣΠΑ, «έχουν εξασφαλισθεί επτακόσιες(700) πιστώσεις για Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. που θα κατευθυνθούν για στελέχωση Ειδικών Σχολείων, τριακόσιες σαράντα(340) για Ε.Ε.Π. σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ. και ικανός αριθμός για Συνοδούς Ε.Β.Π.(Παράλληλη στήριξη). Όμως όλα αυτά θεωρητικώς ισχύουν μιας και από φέτος κάθε μια από τις 13 Περιφέρειες της χώρας έχει και το δικό της τεχνικό δελτίο ΕΣΠΑ(καταργήθηκαν οι 3 Άξονες ΕΣΠΑ) και πέντε(5) εξ αυτών  των Περιφερειών θα έχουν μεγάλο πρόβλημα απορρόφησης. Φερειπείν η Περιφέρεια Αττικής θα έχει μόνον επτά(7) πιστώσεις για εκπαιδευτικούς και Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 50% κάτω πιστώσεις σε σχέση με πέρσι.

Από τα παραπάνω συνάγεται ανεπιφύλακτα η ανάγκη να καλυφθούν τα κενά του ΕΣΠΑ Σ  σ αυτές τις Περιφέρειες από πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.). Και σ αυτό το σημείο απευθύνουμε έκκληση στους δημιουργούς του τεχνικού δελτίου που αφορά στις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.) να μην ξεχάσουν και φέτος, όπως πέρσι, να συμπεριλάβουν σ αυτό και το πολύπαθο προσωπικό Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασαμους
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί αφορούσαν την περιβαλλοντική ρύπανση, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική...
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
ανατρεπτικη συμμαχια
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να...
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»