Thumbnail
Μακριά από τις αγωνίες της κοινωνίας, σε βάναυση αντιπαράθεση μαζί της

Μετά από αναβολή, πραγματοποιήθηκε τελικώς χθες η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Και ποιο ήταν το περιεχόμενό της; Αν κρίνουμε από την επίσημη ανακοίνωση, δεν συζητήθηκαν τα προβλήματα της κοινωνίας και τα αδιέξοδα της οικονομίας, δεν ασχολήθηκαν με τον θάνατο στις ουρές του ΕΝΦΙΑ, δεν ελήφθησαν αποφάσεις για τη "διαπραγμάτευση" με την τρόικα. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Χαρδούβελης είπε ότι "οι 'κόκκινες γραμμές' που θα μπουν θα ανακοινωθούν αργότερα", προφανώς θα τεθούν μετά τη "διαπραγμάτευση"!

Το παρασκήνιο στο Μαξίμου αφορούσε την απελπισμένη προσπάθεια Σαμαρά και Βενιζέλου να διασωθούν, καθώς η κοινωνική οργή τροφοδοτεί κινήσεις αμφισβήτησής τους ακόμη και μέσα στα κόμματά τους. Οι κυβερνητικοί εταίροι αλληλοεκβιάζονται επισείοντας ο ένας στον άλλον το ενδεχόμενο εκλογών. Μακριά από τις αγωνίες της κοινωνίας, σε βάναυση αντιπαράθεση μαζί της.
Ο Σαμαράς, που με την πολιτική και τις απειλές του περί των καταθέσεων πρωτοστατεί στην πολιτική αποσταθεροποίηση, αυτός που ταυτίζει τη σταθερότητα με την ιδιοτελή κατάληψη της εξουσίας, κοροϊδεύει ότι το τέχνασμα της ψήφου εμπιστοσύνης συνεισφέρει στην πολιτική σταθερότητα.
Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι έσχατο συνταγματικό όπλο της εκάστοτε κυβέρνησης έναντι της αντιπολίτευσης. Τώρα, όμως, ο Σαμαράς απευθύνεται στους κυβερνητικούς βουλευτές και τους προκαλεί: "Ρίξτε με αν τολμάτε"! Δηλαδή η ψήφος εμπιστοσύνης λειτουργεί ως όχημα πολιτικού εκβιασμού της καταρρέουσας πλειοψηφίας. Πρόκειται για συγκαλυμμένη παράδοξη "ψήφο δυσπιστίας". Ακόμη κι αν οι κυβερνητικοί βουλευτές, εκβιασμένοι, ανταποκριθούν στην πρόταση εμπιστοσύνης, θα πρόκειται για άλλο ένα στοιχείο ηθικοπολιτικής αποσταθεροποίησης.
Η ψήφος εμπιστοσύνης απασφαλίζει μια ενδοκυβερνητική διαπραγμάτευση, ένα πολιτικό παζάρι ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, όπως φάνηκε από τον χθεσινό αλληλοεκβιασμό. Δεν θα κατορθώσουν όμως να ξεπεράσουν την κρίση τους. Αποτελούν παρελθόν για την κοινωνία, η οποία διαθέτει στοιχειώδη αυτοσυντήρηση και δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση να διαχειριστεί τις, έστω δειλές, δυνατότητες που δημιουργούνται στο ευρωπαϊκό τοπίο του αρχόμενου νέου κύκλου οικονομικής ύφεσης, που πιστοποιεί τη χρεοκοπία του μονόδρομου του Μνημονίου και της λιτότητας.
 
Πηγή: Η ΑΥΓΗ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή