Thumbnail
Ραντεβού την Κυριακή του Θωμά από τα Σφακιά και τη Γαύδο θα ξεκινήσει η πομπή

Η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή λέει ΟΧΙ στα χημικά της Συρίας που θέλουν να τα ρίξουν στη θάλασσα της Κρήτης και γι αυτό το λόγο καλεί σε παγκρήτια κινητοποίηση την Κυριακή του Θωμά 27/4/2014.

Η διαμαρτυρία θα γίνει στη θάλασσα και καλούν όλους όσους έχουν βάρκα ή φουσκωτό να δώσουν το παρόν. Θα πραγματοποιηθεί μαζική αναχώρηση διά θαλάσσης και θα σχηματίσουν μία συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης των πλοίων που μεταφέρουν τα χημικά.


«Εν πλω διαμαρτυρία για τα χημικά της Συρίας στα Σφακιά»

 Μετά από επιστημονικές συναντήσεις ενημέρωσης και μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, καθώς και μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Αρκαδίου στις 23.03.2014 κατά της ‘’εξουδετέρωσης’’ των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, αντιπροσωπεία της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής στις 11.04.2014 κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρέστη στη Βουλή και συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και τον Υφυπουργό Εξωτερικών στα πλαίσια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης για το εν λόγω κρίσιμο θέμα.

Παρόλα αυτά, δυστυχώς η υποτακτική Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά. Ως εκ τούτου η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να κλιμακώσει τις δράσεις της. Προγραμματίζει συγκέντρωση και εν πλω διαμαρτυρία από το παλιό λιμάνι της Χώρας Σφακίων την Κυριακή του Θωμά 27.04.2014 και ώρα 12:00, και ζητά:

- Από όλη την κοινωνία και τους φορείς της Κρήτης να είναι παρόντες με όλες τους τις δυνάμεις στην παραπάνω συγκέντρωση

- Από τους συμπολίτες μας που διαθέτουν βάρκα ή φουσκωτό και έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς, να το μεταφέρουν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και να συμμετάσχουν δυναμικά στην εν πλω διαμαρτυρία

- Από τους συλλόγους επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, τους συλλόγους φουσκωτών σκαφών, τους ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς ομίλους όλης της Κρήτης να στηρίξουν ενεργά το εγχείρημα αυτό συμμετέχοντας στην εν πλω διαμαρτυρία.

Από το λιμάνι των Σφακιών αλλά και από το λιμάνι της Γαύδου, αφού δοθούν σχετικές οδηγίες, θα πραγματοποιηθεί μαζική αναχώρηση φουσκωτών, αλιευτικών, ιστιοπλοϊκών και λοιπών σκαφών, δημιουργώντας εν πλω μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης από την Μεσόγειο των πλοίων που μεταφέρουν τα χημικά, γνωστοποιώντας για άλλη μια φορά σε όλους την απόφασή μας να παρέμβουμε στον τόπο του σχεδιαζόμενου ‘’πειράματος της Μεσογείου’’ και να προσπαθήσουμε με κάθε μη βίαιο τρόπο να το αποτρέψουμε.

Στην εν πλω διαμαρτυρία σχεδιάζεται να συμμετάσχει και τοπικό πλοίο μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες.

Επίσης θα συμμετάσχει και το γνωστό σκάφος ‘’Άγιος Νικόλαος’’ της Πρωτοβουλίας ‘’Ένα Καράβι για τη Γάζα’’, ένα από τα δύο Ελληνικά ψαροκάικα που τον Αύγουστο του 2008, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ακτιβιστές.

Μετά τα παραπάνω, ζητούμε τη δημόσια στήριξη όλων των φορέων και την ενεργό συμμετοχή τοπικής κοινωνίας και φορέων σε αυτή τη συγκέντρωση και την εν πλω διαμαρτυρία, προσδίδοντας βαρύτητα και κοινωνική ευρύτητα σε αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο εγχείρημα.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου στηρίζουμε την κινητοποίηση και καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους τους πολίτες του Ν. Ρεθύμνου να δώσουμε δυναμικό παρόν την Κυριακή 27.04.2014 και ώρα 12:00 στο παλιό λιμάνι της Χώρας Σφακίων.

ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος              O Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Τρούλης       Γιώργος Σαϊτάκης


Σύλλογος Εκπ/κων                                                              

Ρέθυμνο 24/04/2014

Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης                                              

Αριθ. Πρωτ: 63

Καστρινογιαννάκη 43

Τηλ./Fax: 28310-22612                                                             Προς:

http://www.seperet.gr                                                   - Όλα τα μέλη του συλλόγου μας      

e-mail: [email protected]                                       - Τους πολίτες του Ρεθύμνου

Πληροφορίες: Γιώργος Τρούλης                                 - ΜΜΕ                               

Τηλ: 6945802754                                                          

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021