Thumbnail
Οι κοινωνικοί φορείς των Ανωγείων στο πλευρό των μαθητών 

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη αγανάκτηση μας για την κατάσταση των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και την απαίτηση μας να τηρηθούν τα αυτονόητα να έχουν δηλαδή τα παιδιά μας δασκάλους και καθηγητές.

 Τα τελευταία χρόνια, οι συνεχείς ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η έλλειψη πόρων υποβαθμίζουν σιγά σιγά το ποιοτικό επίπεδο των σχολείου μας με συνέπειες ορατές κι ανεπιθύμητες.

Συγκεκριμένα για τη φετινή σχολική χρονιά και μέχρι της 5/10 το Λύκειο Ανωγείων δεν υπήρχε ούτε ένας φιλόλογος με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι κατευθύνσεις των Ανθρωπιστικών Σπουδών για δε την κατεύθυνση των Θετικών δεν είχε γίνει ακόμα το μάθημα της Χημείας και της Βιολογίας!!!!!!!!!

Πώς θα καλυφθούν αυτές οι ώρες και πώς τα παιδιά αυτά θα διαγωνισθούν επι ίσοις όροις για μια θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα οποία να σημειωθεί παρά τις αντίξοες συνθήκες κάθε χρόνο σημειώνουν υψηλό ποσοστό (60-70%)επιτυχιών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι το Γυμνάσιο Ανωγείων κτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 50 με δωρεά του Ανωγειανού της Διασποράς Μιχαήλ Σταυρακάκη. ¨Ήταν τότε το μοναδικό Γυμνάσιο σε όλο το Νομό, εκτός πόλης του Ρεθύμνου.

Χάρη στην υποστήριξη των Ανωγειανών, στη μαζική προσέλευση των νέων της ευρύτερης περιοχής, στο ζήλο και την εργατικότητα δεκάδων εκπαιδευτικών εξελίχθηκε σε μια σοβαρή πνευματική-μορφωτική κυψέλη για όλη τη βόρεια ορεινή περιοχή του Ψηλορείτη. Δεν είναι λίγοι οι απόφοιτοι του Γυμνασίου Ανωγείων που διέπρεψαν και διαπρέπουν σε υψηλό επίπεδο σε όλους τους τομείς της ζωής στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

Με το υψηλό εκπαιδευτικό αίσθημα, τη μαθητική πληρότητα, τη φιλοπονία και τις επιτυχίες των μαθητών του απέκτησε φήμη ως εκπαιδευτικό ίδρυμα και παρά την ίδρυση άλλων Γυμνασίων στο νομό συνέχισε να προσελκύει τους μαθητές των ορεινών χωριών του ορεινού Μυλοποτάμου.

Αυτή την πνευματική κληρονομιά δεν πρόκειται να την αφήσουμε να χαθεί .

Σήμερα στο Γυμνάσιο Λύκειο κατά προσέγγιση υπάρχουν τα παρακάτω κενά: 4 φιλόλογοι, 2 Μαθηματικοί, 1 Χημικός,1 Αγγλικών, 1 Γυμναστής, 1 Θεολόγος και ώρες ειδικοτήτων Μουσικής ,Τεχνολογίας, Εικαστικών στο Γυμνάσιο.

¨Όσον αφορά το Δημοτικό Σχολείο αυτή τη στιγμή οι ελλείψεις είναι 3 Δάσκαλοι Ειδικότητες Ολοήμερου, Γυμναστής, Ξένες Γλώσσες (Αγγλικά Γαλλικά).

Ξεκινώντας λοιπόν απ το Δημοτικό συσσωρεύονται μαθησιακά κενά που συνεχίζουν και επιτείνονται στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος εκπαιδευτικού προσωπικού δεν μπορούν να καλυφθούν στο βαθμό που θα πρεπε .

Διεκδικούμε

  • Την άμεση κάλυψη όλων των κενών των σχολείων του Δήμου Ανωγείων
  • Την έγκαιρη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών ώστε απ την αρχή της χρονιάς τα σχολεία να λειτουργούν με όλο τους το εκπαιδευτικό προσωπικό.
  • Την επανεξέταση και αύξηση μοριοδότησης των σχολείων του Δήμου μας.
  • Την ένταξη του  Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα Σπουδών
  • Την απελευθέρωση των οργανικών θέσεων από εκπαιδευτικούς που επί σειρά ετών αποσπώνται σε άλλες υπηρεσίες με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλασματικής εικόνας κενών.

Για τους λόγους αυτούς στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών του Γυμνασίου Λυκείου Ανωγείων οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα κατάληψη και δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους μέχρι την επίλυση των αιτημάτων τους.

Σας ενημερώνουμε δε ότι ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου βρίσκεται σε αναμονή και αγωνιστική ετοιμότητα.

Αγωνιζόμαστε

  • για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία με ίσες ευκαιρίες για όλους
  • για να σταματήσει η σχολική εγκατάλειψη πρόβλημα οξύ για τον ορεινό Μυλοπόταμο
  • για το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας

γιατί  η μόρφωση είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και τα σχολεία μας ζωογόνος δύναμη για την ορεινή κοινωνία μας

Οι  Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού,Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων

Η Επιτροπή Παιδείας Δήμου Ανωγείων

Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι Ανωγείων και Σεισάρχων

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ανωγείων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βανδαλισμοί σε Εργατικό Κέντρο
Βανδαλισμοί σε Εργατικό Κέντρο: «Κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν το σπίτι του εργαζόμενου»
Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο κτίριο - «Μάλλον κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν το σπίτι του εργαζόμενου, αυτή η συμπεριφορά είναι...
Βανδαλισμοί σε Εργατικό Κέντρο: «Κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν το σπίτι του εργαζόμενου»