Thumbnail
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Εκδόθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικού Λυκείου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο αριθμός των αστυνομικών που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας καθορίζεται σε 100 άτομα. Από τον αριθμό αυτόν:

  • Ποσοστό 10%, δηλαδή δέκα (10) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως απόφοιτοι προηγούμενου έτους του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) χωρίς νέα εξέταση.
  • Ποσοστό 90%, ήτοι ενενήντα (90) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) με γραπτές εξετάσεις.

Από τον αριθμό των εισαγομένων, ποσοστό 10% προέρχεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42 του ν. 1481/1984 (Α'-152), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, «γονείς και τέκνα πολυτέκνων οικογενειών κ.τ.λ.» και ποσοστό 4% προέρχεται από υποψηφίους του ίδιου άρθρου «γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών».

Αριθμός θέσεων
Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών καλύπτεται από τους υποψηφίους επιλαχόντες της γενικής κατηγορίας. Ομοίως, ο αριθμός των θέσεων που δεν καλύπτεται από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου ΕΠΑΛ χωρίς εξετάσεις καλύπτεται από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου ΕΠΑΛ με εξετάσεις και αντίστροφα.

Αναλυτικότερα, ο αριθμός των εισακτέων αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ανδρών- γυναικών) κατανέμεται ως ακολούθως:

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Στις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 42 του ν. 1481 /1984 υπάγονται οι κατωτέρω περιπτώσεις υποψηφίων: Πολύτεκνοι και τέκνα τους, ανάπηροι, θύματα τρομοκρατίας κ.ά.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ' τάξης του Γενικού Λυκείου, καθώς και για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), για την εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν οι ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες οι οποίοι:

  • Δεν υπερβαίνουν το 30ό έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους διενέργειας των εξετάσεων, δηλαδή την 31-12-2014. Κατά συνέπεια, στον διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1-1-1985 και μεταγενέστερα.
  • Είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της χώρας.
  • Εχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή κατάταξης, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.
  • Εχουν ευμενή πρόταση των ιεραρχικά προϊσταμένων τους, ότι διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και διαγωγή.

Συμμετοχή στις εξετάσεις - δικαιολογητικά: Οσοι έχουν τα ανωτέρω προσόντα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προαναφερόμενες εξετάσεις, πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες τους, επιπέδου τουλάχιστον Αστυνομικού Τμήματος, μέχρι την 11/4/2014 τα εξής δικαιολογητικά:

  • Αίτηση συμμετοχής (υπόδειγμα «Α'», ανάλογα με την επιθυμία τους).
  • Υπεύθυνη δήλωση όχι έχουν καταθέσει αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις των μαθημάτων της Γ' Τάξης του Γενικού Λυκείου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 εδάφ. (β) της ανωτέρω (4) σχετικής (ΜΟΝΟ για τους συμμετέχοντες στις γραπτές εξετάσεις).
  • Στην ίδια υπεύθυνη δήλωση να αναφέρεται ότι υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες και σε ποιες, του άρθρου 42 του ν. 1481/1984, και ότι δεν έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού για την εισαγωγή τους σε άλλη Σχολή της Αστυνομικής Ακαδημίας, συνοδευόμενη από τα εξής δικαιολογητικά:

1. Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους: Βεβαίωση του προέδρου του οικείου Συλλόγου Πολυτέκνων ή, όπου δεν υπάρχει, του οικείου Ταμείου Πρόνοιας και Προστασίας Πολυτέκνων, θεωρημένη από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας.

2. Τα τέκνα αναπήρων και θυμάτων πολέμου, καθώς και αναπήρων ή θυμάτων εν ενεργεία ή εν συντάξει αστυνομικού προσωπικού ειρηνικής περιόδου:

  • Βεβαίωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ότι η οικογένεια του υποψηφίου συνταξιοδοτείται για τον ανωτέρω λόγο ή υπεύθυνη δήλωση του συνταξιοδοτούμενου στην οποία αναφέρεται ο αριθμός, η χρονολογία έκδοσης και το όργανο που εξέδωσε την πράξη συνταξιοδότησης, μαζί με απόκομμα της επιταγής καταβολής της σύνταξης κατά τον τελευταίο πριν από την υποβολή της δήλωσης μήνα.

Για τα τέκνα αστυνομικών που έχουν υπαχθεί στην κατάσταση της μονίμου διαθεσιμότητας (ν.δ. 330/1947) υποβάλλεται σχετική περί τούτου βεβαίωση της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

  • Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου για την οικογενειακή τους κατάσταση.

3. Τα τέκνα αναγνωρισμένων, βάσει της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, ως αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης:

  • Πιστοποιητικό της Διεύθυνσης Εφέδρων Πολεμιστών Αναπήρων, Θυμάτων και Αγωνιστών (ΔΕΠΑΘΑ) ή της οικείας Νομαρχίας, ότι ο πατέρας ή η μητέρα του υποψήφιου έχει αναγνωρισθεί ως αγωνιστής Εθνικής Αντίστασης.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4. Τα τέκνα ή οι εν χηρεία σύζυγοι αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας ή εξαιτίας της υπηρεσίας: Βεβαίωση της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ή βεβαίωση της Διεύθυνσης Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Στη δεύτερη περίπτωση απαιτείται και πιστοποιητικό του οικείου Δήμου για την οικογενειακή του κατάσταση.

Νικολίτσα Τρίγκα

ethnos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις διαψεύδει Καλλιάνο: «Κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε»
Η απάντηση Άδωνι σε Καλλιάνο για τη νοσηλεία του πατέρα του: Σέβομαι τον πόνο κάθε συγγενούς, τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία
Άδωνις διαψεύδει Καλλιάνο: «Κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε»
Βουκουρέστι
Προσλήψεις ελληνόφωνων στο Βουκουρέστι: Μισθός πάνω από των 28.500 ευρώ και δωρεάν διαμονή
Η εταιρεία προσφέρει μεταξύ άλλων δωρεάν αεροπορικά, Ιδιωτική ασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες ανάπτυξης σταδιοδρομίας
Προσλήψεις ελληνόφωνων στο Βουκουρέστι: Μισθός πάνω από των 28.500 ευρώ και δωρεάν διαμονή
πατρων
Πολυτεχνείο Κρήτης: Επίσκεψη 19 Πρέσβεων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
«Οι Πρέσβεις και η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την ακαδημαϊκή δραστηριότητα και την καινοτόμο...
Πολυτεχνείο Κρήτης: Επίσκεψη 19 Πρέσβεων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης