Thumbnail
Ανακοίνωση από το Πεντάγωνο

Τους βομβαρδισμούς στη Συρία ξεκίνησε ο αμερικανικός στρατός σε συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις με στόχο να πλήξει θέσεις των τζιχαντιστών. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τα συμμαχικά κράτη έχουν αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χρησιμοποιώντας μια δύναμη πυρός που αποτελείται από μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη καθώς και πυραύλους Tomahawk», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι «δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή».

Όπως ανέφερε ωστόσο Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον 20 στόχοι των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος επλήγησαν από πυραύλους τύπου Τόμαχοκ τους οποίους οι αμερικανικές δυνάμεις εκτόξευσαν από πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ ενίσχυσαν και αραβικά κράτη όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν.

Το ενδεχόμενο επέκτασης των επιθέσεων των ΗΠΑ κατά των ισλαμιστών και στη Συρία -εκτός από το Ιράκ- είχε βρει την αντίδραση της Ρωσίας και του Ιράν, ενώ και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ είχε αναφέρει ότι οποιαδήποτε αεροπορική επέμβαση εντός του συριακού εδάφους θα εκληφθεί από το καθεστώς του, ως επιθετική πράξη κατά της Συρίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιβεβαιώνουν τους  στόχους, αλλά σύμφωνα με αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα έχει χτυπηθεί η περιοχή της Ράκα, οχυρό του Ισλαμικού Κράτους  στη Συρία.

Δεκάδες πολεμιστές του Ισλαμικού κράτους έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στις αεροπορικές επιθέσεις στη Ράκα και στις γύρω περιοχές, σύμφωνα με το Συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το οποίο συγκεντρώνει πληροφορίες από ένα δίκτυο ακτιβιστών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Τα υπουργείο εξωτερικών της Συρίας στη Δαμασκό, δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί από την Ουάσιγκτον για τις επικείμενες αεροπορικές επιδρομές.

«Οι Αμερικάνοι είχαν ενημερώσει τον εκπρόσωπο της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη ότι οι επιθέσεις θα πραγματοποιούνταν ενάντια στην οργάνωση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στην Ράκα» στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Συρία: Στόχους στη Ράκα και στη μεθόριο κοντά στο Ιράκ βομβαρδίζουν οι ΗΠΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;