Thumbnail
ΟΙΕΛΕ

Αθήνα, 24/1/2014

Αριθμ. Πρωτ:37457

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΣΙΕΛΒΕ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΩΞΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΡΓΙΑ

Ένα πρωτοφανές σχέδιο απενεργοποίησης συνδικαλιστών μέσω της πειθαρχικής τους δίωξης αποκαλύφθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη. Πίσω από τη μεθόδευση κρύβονται ισχυρές εργοδοτικές δυνάμεις, αλλά και τμήμα της πολιτικής ηγεσίας που αναζητά μοντέλο διώξεων συνδικαλιστών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η δίωξη του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου Φουντά κατά των προέδρων ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ αποτελεί πιλοτική εφαρμογή του σχεδίου.

Το «Ελληνικό Κολλέγιο Φουντά» είναι ένα σχολείο που επί 23 χρόνια παραβιάζει συστηματικά τη νομιμότητα, εκμεταλλευόμενο την απάθεια και, κάποιες φορές, συνέργεια εποπτικών αρχών της διοίκησης. Με αφορμή καταγγελίες των εκπαιδευτικών του σχολείου που δημοσιοποίησαν ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ, η επιχειρηματική ομάδα των σχολαρχών άρπαξε την ευκαιρία που έψαχνε και εξαπέλυσε ψευδείς κατηγορίες κατά των  δύο Προέδρων. Ταυτόχρονα οι εποπτικές αρχές της πολιτείας άφησαν ανέλεγκτο το σχολείο για σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας.

Η χθεσινή ακροαματική διαδικασία  έκρυβε …εκπλήξεις. Αρχικά η πλευρά της ιδιοκτησίας του σχολείου κατέθεσε αίτημα αναβολής. Στη συνέχεια, αφού το αίτημα απορρίφθηκε, οι μάρτυρες κατηγορίας Κώστας και Πέτρος Φουντάς, οι ιδιοκτήτες, δηλαδή, του σχολείου, δεν εμφανίστηκαν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα μάλιστα να τιμωρηθούν για λιπομαρτυρία και να χρεωθούν με τα έξοδα της δίκης!

Σήμερα αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος πίσω από την εξαφάνιση των μαρτύρων κατηγορίας και το αίτημα της πλευράς των ιδιοκτητών για αναβολή. Ο υιός του ιδιοκτήτη του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Ελληνικό Κολλέγιο» Κ. Φουντάς ζητά σήμερα με αναφορά του (συνημμένη) προς τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας την πειθαρχική δίωξη των Προέδρων ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ! Είναι φανερό, επομένως, ότι το αίτημα για αναβολή και η εν συνεχεία «εξαφάνιση» των μαρτύρων κατηγορίας έγινε για να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία, να μην αθωωθούν (όπως ήταν βέβαιο) οι κατηγορούμενοι Πρόεδροι ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ και να παραμείνουν σε εκκρεμοδικία, ώστε να μπορέσει να ζητήσει σήμερα την πειθαρχική τους δίωξη!

Το πλάνο αυτό δεν εκπονήθηκε, φυσικά, από τον συγκεκριμένο σχολάρχη. Πίσω από το δόλιο αυτό σχέδιο κρύβεται συμμαχία ισχυρών δυνάμεων, πολιτικών και επιχειρηματικών που επιδιώκουν να εφαρμοστεί το ίδιο μοντέλο ψευδών κατηγοριών, ενοχοποίησης και, εν συνεχεία, διάθεσης σε αργία συνδικαλιστών της εκπαίδευσης.  Σύντομα καταιγίδα διώξεων, προερχόμενη και από εργοδότες, αλλά και από όργανα της Πολιτείας θα πλήξει δεκάδες συνδικαλιστές, με βάση το ίδιο μοντέλο. Η ΟΙΕΛΕ θα ενημερώσει σήμερα ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΓΣΕΕ για τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις εργοδοτών και κυβέρνησης που έχουν σαν στόχο τη φίμωση του οργανωμένου κινήματος της εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ        Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   

                                                                 ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ                                                

συνημμένο 1

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

seferoelyths
Σεφέρης – Ελύτης: Πήραν το Νομπέλ, τώρα το ΕΚΠΑ τους δίνει και το πτυχίο τους
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών τιμά τον Γιώργο Σεφέρη και τον Οδυσσέα Ελύτη, που παρότι εγγράφηκαν και οι δύο στη Νομική, δεν έφυγαν ποτέ πτυχιούχοι
Σεφέρης – Ελύτης: Πήραν το Νομπέλ, τώρα το ΕΚΠΑ τους δίνει και το πτυχίο τους
σεριφος
Γυμνασίου Σερίφου: Κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας ανάμεσα σε 11.000 συμμετοχές
Στην κατηγορία Niveau A1 : Olympie-Pierre de Coubertin για το έτος 2024
Γυμνασίου Σερίφου: Κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας ανάμεσα σε 11.000 συμμετοχές