Thumbnail
ΟΙΕΛΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

[email protected]

www.oiele.gr

Αθήνα, 6-8-2014

Αριθμ. Πρωτ: 38237

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΥΑ- ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ, ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ!

Η ΟΙΕΛΕ έφερε στο φως με σειρά αναρτήσεων, αλλά και με δημόσια κοινοποιημένη επιστολή προς τους Υπουργούς Παιδείας (Αρβανιτόπουλο) και Δημόσιας Διοίκησης (Μητσοτάκη) το σκάνδαλο με την ΚΥΑ για την πιστοποίηση προσόντων στο χώρο της πληροφορικής. Με την σκανδαλώδη ΚΥΑ δεκάδες χιλιάδες σπουδαστές υποχρεώνονταν να επαναπιστοποιούν ανά τριετία στα ήδη κτηθέντα προσόντα (!) και καταργούνταν η παρουσία κρατικού επιτηρητή από τη διαδικασία εξετάσεων, ούτως ώστε οι επιτήδειοι να παραχαράσσουν τις διαδικασίες και να μοιράζουν προσόντα όπως ήθελαν. Αν εφαρμοζόταν η ΚΥΑ, μια μικρή ομάδα ιδιωτών θα θησαύριζε εις βάρος των μόνιμων κορόιδων.

 Η νέα Υπουργική Απόφαση που καταργεί την επίμαχη ΚΥΑ πράγματι αποκαθιστά τη νομιμότητα. Όμως παραμένει μια τεράστια πολιτική και ηθική εκκρεμότητα. Η προηγούμενη ΚΥΑ δεν ήταν μια απλή απόφαση που περιείχε ορισμένες γραφειοκρατικές αστοχίες. Ήταν μια ΚΥΑ-σκάνδαλο, με χειρουργικής ακρίβειας αποφάσεις-δώρο στη διαπλοκή. Κάποιοι άνθρωποι τη συνέταξαν, προφανώς κατά παραγγελίαν. Υπηρεσιακοί παράγοντες που σήμερα ακόμη κατέχουν νευραλγικές θέσεις συμμετείχαν σε ένα πρωτοφανές οικονομικό/πολιτικό έγκλημα χωρίς να υφίστανται τις συνέπειες. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΠΕΠ η εκπρόσωπος του Υ.ΠΑΙ.Θ έδωσε μάχη έτσι ώστε να μην αλλάξει η κατάπτυστη ΚΥΑ.

Η κατάργηση της ΚΥΑ από τον Υπουργό Παιδείας ήταν μια σωστή απόφαση και ταυτόχρονα μια ομολογία του σκανδάλου διαπλοκής ορισμένων δημόσιων λειτουργών με επιχειρηματικά συμφέροντα. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι υποχρεωμένη να θέσει σε κίνηση τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για να διαπιστωθεί ποιοι παράγοντες του Υπουργείου βρίσκονται πίσω από την σύνταξη και την υπογραφή της επαίσχυντης ΚΥΑ και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Η ατιμωρησία ανάβει το πράσινο φως στα παράκεντρα εξουσίας μέσα στο Υ.ΠΑΙ.Θ. να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, την εξωφρενική πριμοδότηση αλλότριων συμφερόντων.  Ελπίζουμε ο κ. Λοβέρδος να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε με την κατάργηση της ΚΥΑ και να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία ότι η διαπλοκή στο χώρο της εκπαίδευσης θα καταπολεμηθεί.
 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                               ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Τελευταία μέρα για τους μαθητές Λυκείου σήμερα: Τι προβλέπεται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα και την ειδική εξεταστική περίοδο 
Προγραμματισμός εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και Λυκείων Ε.Α.Ε. σχολικού έτους 2023-2024
Τελευταία μέρα για τους μαθητές Λυκείου σήμερα: Τι προβλέπεται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα και την ειδική εξεταστική περίοδο