Thumbnail
Γράφει ο Γιώργος Μουρμούρης

Τις υπηρεσίες της στη διαδικασία εκποίησης του Ελληνικού προσφέρει, μεταξύ άλλων, και η νομική εταιρεία του νυν Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρου Φορτσάκη.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, η Δικηγορική Εταιρεία "Φορτσάκης, Διακόπουλος, Μυλωνογιάννης και Συνεργάτες" συμπεριλαμβάνεται στους νομικούς συμβούλους της 'Α και 'Β φάσης του διαγωνισμού για την, κατ' ευφημισμόν, αξιοποίηση του Ελληνικού, με την ανάλογη βέβαια, και σίγουρα διόλου ευκαταφρόνητη, αμοιβή.   

Μάλιστα στον ιστότοπο της εταιρείας του νυν Πρύτανη του ΕΚΠΑ τονίζεται εμφατικά η εμπειρία της επιχείρησης στην "ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων" και την "προσέλκυση με τον τρόπο αυτό ξένων επενδύσεων".

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

"Η Εταιρεία μας διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλών τόσο ως προς (α) την ανάθεση σε ιδιώτες αναδόχους της κατασκευής ή/και διαχείρισης μεγάλων έργων υποδομής, όσο και ως προς (β) την ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων και η προσέλκυση με τον τρόπο αυτό ξένων επενδύσεων. Η Εταιρεία μας καλύπτει σε όλα τα ζητήματα αυτά την εφαρμογή της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, στο στάδιο της προετοιμασίας, αλλά και στο στάδιο της εφαρμογής των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης επιχειρήσεων που ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από το Ελληνικό Δημόσιο και ανάθεσης της κατασκευής ή/και διαχείρισης μεγάλων έργων υποδομής στην Ελλάδα."

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου το όνομα απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες λόγω της αντιπαράθεσής του με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του Ιδρύματος, τις κινητοποιήσεις των οποίων αντιμετώπισε με "λοκ άουτ" και ΜΑΤ, είναι παράλληλα και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

Πηγή: topontiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»
«Η παραπάνω αποκάλυψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές εκκλήσεις των οργανώσεων Γονέων, των συλλόγων εκπαιδευτικών, των μαθητών, σε όλη την...
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»